Paistettu karitsa
- n. 150 g per henkilö luomukaritsanfileetä tai paistia
- kirnuvoita (saa erikoisliikkeistä mm. kauppahalleista)
- ripaus suola
Paista fileet tai paistiviipaleet pannulla kevyesti ja jätä sisältä punertavaksi. Mausta lopuksi suolalla.
Helena-siskon punajuurihöystö
- 500 g pieniä tuoreita luomupunajuuria raasteena
- 1 luomusipuli
- 120 g homejuustoa rouhittuna
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 2 rkl tuoreita yrttejä hakattuna, esim. salviaa tai persiljaa
- 2 dl luomukuohukermaa
- 1 rkl luomurypsiöljyä paistovuoan voiteluun
- 1 tl suolaa
Kuullota sipulisilppua pannulla tilkassa öljyä. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon kuullotettusipuli, osa homejuustorouheesta, yrtit, mustapippurirouhe sekä suola. Kumoa seos paistovuokaan ja kaada pinnalle luomukuohukerma sekä loput homejuustosta. Paista 1,5 h 180 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Sopii hyvin riistan ja syksyisten liharuokien lisäkkeeksi.
Reseptit: Sanna Miettunen ja Irma Kärkkäinen