27.8. Paistettua luomukaritsaa ja punajuurihöystöä

Julkaistu 27.08.2007 00:00

Paistettu karitsa

  • n. 150 g per henkilö luomukaritsanfileetä tai paistia
  • kirnuvoita (saa erikoisliikkeistä mm. kauppahalleista)
  • ripaus suola

Paista fileet tai paistiviipaleet pannulla kevyesti ja jätä sisältä punertavaksi. Mausta lopuksi suolalla.

Helena-siskon punajuurihöystö

  • 500 g pieniä tuoreita luomupunajuuria raasteena
  • 1 luomusipuli
  • 120 g homejuustoa rouhittuna
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 2 rkl tuoreita yrttejä hakattuna, esim. salviaa tai persiljaa
  • 2 dl luomukuohukermaa
  • 1 rkl luomurypsiöljyä paistovuoan voiteluun
  • 1 tl suolaa

Kuullota sipulisilppua pannulla tilkassa öljyä. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon kuullotettusipuli, osa homejuustorouheesta, yrtit, mustapippurirouhe sekä suola. Kumoa seos paistovuokaan ja kaada pinnalle luomukuohukerma sekä loput homejuustosta. Paista 1,5 h 180 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Sopii hyvin riistan ja syksyisten liharuokien lisäkkeeksi.

Reseptit: Sanna Miettunen ja Irma Kärkkäinen

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle