Kalavartaat (4 annosta)
- 600-700 g Kalafileetä (lohta, kuhaa, siikaa. ahventa tms.)
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- rosépippuria
- merisuolaa
- tuoretta basilikaa
Mausta kalafilee(t) appelsiini mehulla ja raastetulla kuorella sekä rosépippurilla ja merisuolalla. Hienonna basilika ja ripottele fileen pinnalle. Kääri filee kelmuun ja anna fileen maustua jääkaapissa n. 1 tunti (voit myös marinoida kalan vartaissa). Pyyhi kalan pinnasta enimmät mausteet pois. Leikkaa filee pituussuunnassa suikaleiksi ja pujottele suikaleet liotettuihin varrastikkuihin. Sipaise sekä kalan pintaan että grilliritilään hieman öljyä ja kypsennä vartaat grillissä.
Grillatut uudet perunat (4 annosta)
- 1 kg uusia perunoita
- merisuolaa
- pippuria
- nokare voita
- tilkka valkoviiniä
- basilikaa
Pese perunat ja esikeitä niitä n. 10 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Kaada perunat folion päälle tai kertakäyttöiseen alumiinivuokaan. Laita perunoiden päälle pari voinokaretta ja lorauta perään tilkka valkoviiniä. Mausta perunat vielä basilikan oksalla. Taittele folionyytti kiinni tai sulje alumiinivuoka kannella tai foliolla. Kypsennä grillissä.
Nokkosmuhennos (4 annosta)
- 300 g tuoreita nokkosia
- nokare voita
- suolaa ja pippuria
- n. 1 dl kermaa
- ripaus muskottipähkinää
Ryöpää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Hienonna ne terävällä veitsellä. Sulata kasarissa voi ja lisää nokkoset. Kaada kasariin kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala