Tulinen broilerikeitto
- 2 rkl öljyä
- 3 - 4 valkosipulinkynttä
- 300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
- 1 - 2 rkl currya
- 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1-2 kanaliemikuutiota
- noin 1 l vettä
- 1 pussi herne-maissi-paprikasekoitusta
- 1 tlk ruokakermaa
- ripaus mustapippuria
- noin 1 rkl basilikaa
- (suolaa)
Kuullota murskatut valkosipulinkynnet miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon curry ja broilerisuikaleet, paista ne kevyesti lastalla käännellen. Lisää riisit, viipaloidut herkkusienet, liemikuutiot ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää herne-maissi-paprikasekoitus. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon ruokakerma, mustapippuri ja basilika. Hauduta vielä viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa.
Resepti: Riku Lounasvaara ja Tuukka Palomäki
(7-luokkalaisten broileriresepti-kilpailun voittajat)