Kalkkunakepakot satay
- 700 g kalkkunan rintafileetä
- suolaa
- Satay-kastike:
- 1 dl maapähkinöitä
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl soijaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0,5 dl kookosmaitoa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl suolaa
Leikkaa kalkkunan rintafilee ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike viipaleille ja anna marinoitua tunti pari. Pujota kalkkunaviipaleet liotettuihin varrastikkuihin ja paista kypsiksi kuumassa öljyssä isossa paistinpannussa. Laita valmiit kepakot uunivuokaan, peitä foliolla ja pidä lämpiminä 50 asteisessa uunissa.
Papusalaatti
- 400 g vihreitä pakastepapuja
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raaste tt ua inkivääriä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus sokeria
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Sulata pavut ja käytä ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet, inkivääri, viinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kaada kastike papujen päälle kulhoon, sekoita ja anna tekeytyä hetki. Tarjoile kalkkunakepakoiden kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi