Porkkanamuffinssit
- n. 12 kpl
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 0,5 tl muskottia
- 1,75 dl tummaa sokeria
- 200 g porkkanaraastetta (2 reilun kokoista porkkanaa)
- 4 kananmunaa
- 2,5 dl ranskankermaa
- 2,5 dl rypsiöljyä
- Kuorrutus:
- 60 g maustamatonta tuorejuustoa
- 20 g pehmeää voita
- 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
- 2 tl appelsiinimehua
- 2 dl tomusokeria
Sekoita kulhossa jauhot, sooda ja mausteet. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sokeri. Sekoita hyvin.
Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, ranskankerma ja öljy sekaisin ja yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Vatkaa sekaisin juusto, voi ja appelsiinin raastettu kuori sekä mehu. Sekoita tomusokeri joukkoon pieninä erinä. Kuorruta muffinssit jäähtyneinä.
Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala