39-vuotissyntymäpäivä sai Tuija Pehkosen mietteliääksi: "Kiitollisuus, että saan olla elossa"

Juontaja Tuija Pehkosta kolkuttelee keski-ikäisyys, mikä tuntuu hänestä vain hyvältä. Hän jakoi 39-vuotissyntymäpäivänään ajatuksiaan Instagramissa. 

Juontaja Tuija Pehkonen täytti 4. elokuuta 39 vuotta. Hän kirjoittaa Instagramissa syntymäpäivänään, miten tosin edelleen luulee olevansa parikymppinen, joka ratsastaa trendien aallonharjalla ja on villisti bilettävä hittimusiikkikanavan juontaja. 

– Totuus lävähtää silmille aina viimeistään aamuviideltä, kun en suinkaan kävele krapulaisena Via Dolorosaa kotiin, vaan herään pienemmän lapsen kanssa valvotun yön jälkeen silmät ristissä kahvia keittämään, Pehkonen kirjoittaa humoristiseen sävyyn. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Mökkeily, astiat, taide, sisustaminen, puutarhanhoito, sellaiset jutut on alkaneet salakavalasti kiinnostelemaan. Jatkuvasti huomaan päivitteleväni, kuinka jostakin ihan eilen tapahtuneesta asiasta on ei kymmenen, vaan kaksi- (tai kolme) kymmentä vuotta! Keski-ikäisyys kolkuttelee – onneksi kuitenkin hyvällä tavalla. Stressaan edelleen, mutta erilaisista asioista. Ehkä en enää sellaisista, joilla ei oikeasti ole merkitystä, Pehkonen jatkaa. 

Viime vuonna syntymäpäivänä Pehkosen tunnelmat olivat hieman erilaiset.

– Vuosi sitten synttärikahvit juotiin sairaalassa. Tänä vuonna eniten läsnä on kiitollisuus, että saan olla elossa, ja minulla on maailman ihanin perhe, joka tuo aamukahvit sänkyyn. Shamppikset join puutarhahommia tehdessä eilen ja ensimmäistä omien pensaiden marjasatoa korjatessa. Elämä on hyvää, vaikka silmäpussit roikkuvatkin polvissa, Pehkonen päättää kirjoituksensa. 

Sairaalassaololla hän viittaa kuopukseensa, joka syntyi keskosena heinäkuussa 2023. Sekä äiti että poika olivat tuolloin sairaalahoidossa jonkin aikaa. 

Ennen kuopuksen syntymää Pehkoselle nousi korkea kuume, minkä seurauksena hän joutui sairaalaan ja hänellä todettiin vakava verenmyrkytys. Tämän seurauksena vielä silloin syntymätön poika piti ottaa ennenaikaisesti maailmaan. 

– Vietin elämäni pelottavimmat päivät ja viikot sairaalassa, enkä vieläkään oikein käsitä, mitä kaikkea tapahtui. Tärkeintä on, että meitä on nyt 4, ja ollaan kaikki elossa, Pehkonen kirjoitti tuolloin Instagramissa. 

Pehkonen on naimisissa ex-lumilautailija, juontaja Eero Ettalan kanssa ja heillä on myös syyskuussa 2010 syntynyt poika. 

Lue myös:

    Uusimmat