Tuija Pehkonen yrittää pyristellä pois vanhemmiltaan oppimasta mentaliteetista: "Aina ei tarvitse tehdä, tehdä ja tehdä"

Tuija Pehkonen kohtasi raskaussyrjintää 2:14
Katso videolta, minkälaista syrjintää Tuija Pehkonen on kokenut työpaikalla.

Toimittaja ja mediapersoona Tuija Pehkonen ei halua mitata arvokkuuttaan sillä, kuinka paljon hän suorittaa ja saa aikaan. 

Toimittaja ja mediapersoona Tuija Pehkonen on oppinut vanhemmiltaan suorituskeskeisen ajatusmallin ahkeruudesta.

– Minut on kasvatettu todella ahkeraksi, tunnolliseksi ja sinnikkääksi ja olen oppinut työnteon mentaliteetin vanhemmiltani niin kuin moni meistä. Se on asia, mistä yritän vähän pyristellä tässä yrittäjän arjessa pois. Aina ei tarvitse tehdä, tehdä ja tehdä ja mitata omaa arvokkuuttaan sillä, kuinka paljon tekee, suorittaa ja saa aikaan, Pehkonen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 2. lokakuuta. 

Pehkonen havahtui asiaan erityisesti kesän jälkeen, kun palasi arkeen ja ”siihen samaan oravanpyörään”.

– Mietin, onko tässä itseasiassa käynyt niin, että kirjoitan kirjaa tästä aiheesta ja siitä, että ahkeruus on hyvästä, mutta sen ei tarvitsisi, eikä pitäisi olla kenenkään ihmisen mitta, ja sitten en itse ole tämän asian kanssa vielä maalissa. Ja en todellakaan ole, mutta tätä harjoittelen. Nyt juuri tuntuu, että aika hyvä balanssi on löytymässä, Pehkonen kertoi. 

Häneltä on äskettäin ilmestynyt kirja nimeltään Ei enää kiltti tyttö – Oppitunteja tottelemattomuudesta (Gummerus), jossa Pehkonen käsittelee liiallisen kiltteyden ja toisaalta hyödyllisen kiltteyden teemoja. 

Pehkonen on naimisissa juontaja Eero Ettalan kanssa ja heillä on kaksi poikaa. 

Katso yllä olevalta videolta, minkälaista syrjintää Tuija Pehkonen on kokenut työpaikalla.

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat