41-vuotias konkari jysäytti keihään EM-mitalille – Elina Tzengko, 19, teki valtaisan tempun

Naisten keihäänheiton EM-finaalista Münchenissä muotoutui mielenkiintoinen. 19-vuotias Elina Tzengko kiskaisi Euroopan mestariksi, hopealle ylsi 18-vuotias Adriana Vilagos ja 41-vuotias konkari Barbora Spotakova riuhtaisi jännitysnäytelmässä pronssille.

Kreikan Elina Tzengko repäisi EM-finaalin toisella kierroksella uudeksi ennätyksekseen 65,81. Se riitti lopulta kilpailun selkeään voittoon. Nuoren heittäjän ennätys parani 41 sentillä.

Muista mitaleista sen sijaan kilvoiteltiin kovaa vielä viimeisellä, kuudennella, kierroksella. Tshekin 41-vuotias veteraani Barbora Spotakova kiilasi viimeisellä repäisyllään 60,68 hetkeksi neljänneltä sijalta kiinni jopa hopeaan, mutta Serbian 18-vuotias Adriana Vilagos painoi vielä ohi ja otti kakkostilan tuloksella 62,01.

Pronssia saavuttanut Spotakova löi neljänneksi sijoittuneen Unkarin Reka Szilagyin vain 11 sentillä. 

Spotakovan edellinen arvokisamitali oli kuuden vuoden takaa, kun maailmanennätysnainen sijoittui Rio de Janeirossa olympiapronssille. Ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa Spotakova saavutti jo 2006, kun hän oli Göteborgissa EM-hopealla.

Tuoreella hopeanaisella Vilagosilla oli ennestään muun muassa kaksi alle 20-vuotiaiden MM-kultaa (2021 ja 2022).

Mestrari Tzengko oli puolestaan aiemmin saavuttanut kultaa nuorten olympialaisissa vuonna 2018 ja alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa 2021.

Lue myös:

    Uusimmat