Omenainen puuro ja hedelmiä
- 1 l omenamehua
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 vihreää omenaa raastettuna
- 0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
- Hedelmiä tai marjoja tarjoiluun
Keitä omenamehu kiehuvaksi. Lisää kauraryynit ja keitä hiljalleen kypsäksi. Anna hautua vielä kannen alla muutama minuutti keittämisen jälkeen. Sekoita joukkoon raastettu omena ja vaahterasiirappi. Tarjoile kylmän maidon ja hedelmien tai marjojen kanssa.
Pannukakut tuorejuustolla ja kylmäsavulohella
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 prk kermaviiliä
- 3 dl maitoa
- voita tai margariinia paistamiseen
- tarjoiluun: tuorejuustoa ja kylmäsavulohta
Sekoita jauhot, leivinjauhe, raastettu sitruunan kuori ja suola kulhossa. Erottele kananmunista keltuainen ja valkuainen. Riko keltuaisten rakenne haarukalla. Sekoita keltuaiset, kermaviili, sitruunan mehu ja maito jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi, eli kunnes vaahtoa nostellessa se muodostaa teräviä huippuja. Nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Kuumenna pannu ja paista pieniä pannukakkuja kuumassa rasvassa miedolla lämmöllä molemmilta puolilta noin 1-2 minuuttia. Käännä pannukakku kunnes päällispuolelle rupeaa muodostumaan kuplia. Tarjoile esim. tuorejuuston ja kylmäsavulohen kanssa.
Banaani-inkiväärileipä
- 125 g voita
- 1 dl inkiväärisiirappia
- 2 kananmunaa
- 2 rkl maitoa
- 3 banaania
- 1 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2-3 dl mysliä
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl soodaa
Sekoita pehmeään voihin siirappi sekä kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää taikinaan banaanisose, maito ja vaniljasokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, mysli, suola ja sooda) ja sekoita seos taikinaan. Lisää viimeisenä rouhittu suklaa. Voitele ja jauhota pitkä kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 C n. 40-50 minuuttia.
Reseptit: Teresa ja Sanna