Kalkkunapihvit
- 400 g kalkkunajauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 dl kermaviiliä
- suola
- valkopippuri
- tuoretta salviaa ja kirveliä
Hienonna sipuli ja kuullota silppu kevyesti öljyssä, jäähdytä. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi taikinaksi, mausta. Paista koepihvi ja tarkista maku. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista pannulla tai grillissä kypsiksi.
Tomaattikastike
- 1 tlk murskattua tomaattia
- 1 valkosipulinkynttä
- suolaa
- valkopippuria
- oliiviöljyä
Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja anna hautua hetki. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisäksi
- 1 rasia (n. 200g) herkkusieniä
- voita
- tagliatelle- pastaa
- suolaa
Paista pienet herkkusienet kuumalla pannulla voissa. Keitä tagliatelle kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa pihvit herkkusienten, kastikkeen ja tagliatellen kera.
Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala