Espanjalaisvanhus on myöntänyt oikeudessa huijanneensa itselleen edesmenneen potilaansa eläkkeen yli 30 vuoden ajan. Nainen sai petoksesta vankeustuomion, jota ei kuitenkaan joudu kärsimään.
83-vuotias entinen sosiaalityöntekijä ehti käyttää hyväkseen psyykkisesti sairaan potilaansa kuolemaa yhteensä 33 vuoden ajan, kertovat El Periódico ja El País.
Huijaus alkoi vuonna 1980, kun naisen hoidettavana ollut mies kuoli sairaalassa. Miehellä ei ollut omaisia, joten nainen otti itselleen vainajan henkilötodistuksen tämän eläkkeen nostamista varten.
Seuraavana vuonna nainen perusti kuolleen nimiin pankkitilin, jonne 104 euron kuukausittainen eläke maksettiin. Vuonna 2007 nainen väärensi asiakirjoihin vainajan allekirjoituksen voidakseen jatkaa petostaan.
Pankki havahtui tilanteeseen 30 vuoden jälkeen
Vyyhti alkoi purkautua vuonna 2013, kun eläkesummaa tarkistettiin ja se nousi noin 700 euroon. Samaan aikaan pankissa havahduttiin siihen, ettei noin satavuotiasta tilinomistajaa oltu nähty pankissa yhtä ainoaa kertaa niiden 33 vuoden aikana, joina tili oli ollut olemassa.
Muutamaa kuukautta myöhemmin viranomaiset vahvistivat tilinomistajan kuolleen jo vuotta ennen tilan avaamista.
Nainen myönsi oikeudessa petoksen ja asiakirjaväärennöksen ja hänelle langetettiin viime viikolla Madridissa kahden vuoden vankeustuomio, jota hän ei kuitenkaan joudu suorittamaan.
Nainen joutuu kuitenkin maksamaan petoksestaan 150 000 euron korvaukset, josta hänen poikansa on jo suorittanut ensimmäisen erän, 20 000 euroa.
Viranomaisten laskujen mukaan yli 30 vuoden aikana heiltä on huijattu yli 200 000 euroa.