92-metrin saksalainen keihäskarju lopettaa uransa

Saksalainen keihäänheittäjä Andreas Hofmann lopettaa uransa.

Hofmann heitti urallaan parhaimmillaan tuloksen 92,06, mikä on Euroopan kaikkien aikojen tilaston seitsemänneksi kovin tulos. Suomalaisista edellä on vain Aki Parviainen Suomen ennätyksellään 93,09.

32-vuotias Hofmann on kärsinyt viime kausien aikana loukkaantumisista, eikä ole pystynyt kunnolla heittämään. Hänen viimeisin merkintänsä Kansainvälisen yleisurheiluliiton sivuilla on vuoden 2023 toukokuulta, kun hän heitti kepin vaatimattomaan tulokseen 74,70.

– Listattuani edut ja haitat ja harkittuani huolellisesti, terveyteni sai minut lopulta ottamaan tämän askeleen. Urani oli unohtumatonta aikaa. Sain kokea suuria onnistumisia mutta valitettavasti myös loukkaantumisia ja leikkauksia, Hofmann kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Saksalaisen uran huippu osui vuoteen 2018. Silloin syntyi oman uran ennätysheitto ja irtosi myös hopeamitali Berliinin EM-kisoista.

Miehen parhaiden heittojen lista on komea. Hofmann kiskaisi kepin yli 90 metrin viisi kertaa uransa aikana. Kauden 2019 jälkeen keihäs ei ole kuitenkaan lentänyt kuin parhaimmillaan yli 87 metriä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat