Aarni Mikkola jakoi kuvaparin ennen ja jälkeen lihavuusleikkauksen – muistuttaa tärkeästä seikasta operaatioon liittyen

Aarni Mikkola painottaa, ettei lihavuusleikkaus ole oikotie onneen.

Suurin pudottaja -ohjelman vuonna 2020 voittanut meikkitaiteilija ja drag-artisti Aarni Mikkola kävi seitsemän viikkoa sitten lihavuusleikkauksessa. Hän on jakanut Instagram-tililleen useita postauksia leikkaukseen ja siihen valmistautumiseen liittyen ja valottanut avoimesti syitä leikkaukseen hakeutumisen taustalla.

Nyt Mikkola on julkaissut Instagram-tilillään kuvaparin, jonka ensimmäinen kuva on otettu ennen lihavuusleikkausta ja toinen kuva seitsemän viikkoa leikkauksen jälkeen.

Mikkola kirjoittaa julkaisussaan, että häneltä on pudonnut painoa yhteensä 17,7 kiloa.

– En voi edes kuvailla kuinka paljon onnellisuutta tämä on tuonut jokaiseen päivääni jo nyt, että tein päätöksen lähteä leikkaukseen! Ja vaikka matka on vasta alussa, niin tulokset jo paremmat mitä olisin voinut edes kuvitella! Mikkola kirjoittaa kuvien yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Mikkola kirjoittaa olevansa ylpeä itsestään ja siitä, että on puskenut itseään yli rajojen ja noudattanut tarkasti hänelle annettuja ohjeita ruoan ja liikunnan suhteen. 

Hän muistuttaa postauksessaan myös tärkeästä seikasta lihavuusleikkauksiin liittyen.

– Haluan vielä painottaa, että lihavuusleikkaus ei ole oikotie onneen, vaan se on avain terveellisen elämäntapamuutoksen ohelle, joka auttaa sekä nopeuttaa laihtumista, mutta siihen pitää sitoutua ja tehdä itse hemmetisti töitä! hän muistuttaa.

– Se auttaa nimenomaan meitä, ketkä ovat kamppailleet ja jojoilleet painonsa kanssa läpi elämänsä, saavuttamaan pysyvät tulokset.

Mikkola kertoo painottavansa näitä asioita, sillä hän ei halua kenenkään harkitsevan leikkausta hetken mielijohteesta ja nopean muutoksen toivossa. 

– Tämä on sitoutuminen omaan hyvinvointiin loppuelämän ajaksi ja olen ollut siihen enemmän kuin valmis! hän päättää tekstinsä.

Syyt leikkauksen taustalla

Mikkola kertoi maaliskuussa Instagram-tilillään, että on menossa lihavuusleikkaukseen. Tuolloin hän kertoi myös syistä, joiden vuoksi hän päätti hakeutua operaatioon. 

Ensin Mikkolan ristiside revähti kolme kertaa, ja loukkaantumiset tiesivät hänelle yhteensä yli 11 kuukautta liikuntakieltoa. Liikuntakiellon aikana Mikkola masentui ja alkoi syödä suruunsa. Lisäksi hän kertoi hänellä olleen käytössään lääkitys, joka edesauttaa painonnousua. Huono ruoansulatus toi vielä oman lisämausteensa soppaan.

Yksityislääkäri oli ehdottanut Mikkolalle vatsalaukun pienennysleikkausta vedoten Mikkolan ikään, jalan kuntoon, painon jojoiluun sekä hänen aiemmin sairastamaansa diabetekseen. Mikkolan mukaan lääkärin ehdotus sytytti hänessä uuden toivon kipinän.

– Olen tehnyt 110% motivaatiolla töitä viimeisen kuukauden, että olen valmis leikkaukseen. Samalla haluan rikkoa myytin siitä, että lihavuusleikkaus olisi "pakokeino" tai "helppo tapa" laihtua. Se on avain. Se voi olla meille monelle, ketkä ovat kamppailleet vuosia liikalihavuuden kanssa, tärkein auttava käsi, hän kirjoitti tuolloin julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Lue myös:

    Uusimmat