Espoolaisessa pyykkituvassa riitely yltyi väkivallan käyttämiseksi vuoden 2016 syyskuussa.
Mattojen pesu on monessa taloyhtiössä kielletty muun muassa koneiden kulumisen ja tukkeutumisen takia. Mitä kaikkea pesukone kestää? Äärimmäinen testaus katsottavissa yllä.
Tapahtumat alkoivat, kun asukastoimikunnan puheenjohtaja sai kuulla naapurin rouvalta, että joku pesi pesutuvassa mattoja.
Puheenjohtaja meni pyykkitupaan ja otti matot pesukoneesta, jonka jälkeen paikalle saapui hänelle tuntematon naishenkilö ottamaan matot mukaansa. Asukastoimikunnan puheenjohtaja oli seurannut poistuvaa naista, ottanut tästä valokuvia ja palannut pesutupaan kirjoittamaan välikohtauksesta pesutuvan päiväkirjaan.
Poika meni pesutupaan
Pyykkitupariidan aiheuttamat rikosasiat eivät ole ainutkertaisia. Eräässäkin tapauksessa kiista yltyi kunnianloukkauksen rajat ylittävään nimittelyyn.
Tällä aikaa mattoja pessyt nainen oli päässyt asuntoon asti, jossa oli kertonut aikuiselle pojalleen kohtaamisesta. Äiti oli tämän pojan mukaan hätääntynyt kohtaamansa miehen käytöksestä. Hakiessaan hetken päästä pesutuvasta sinne jääneitä pesupähkinöitä poika oli kohdannut pesutuvassa sillä yhä olleen asukastoimikunnan puheenjohtajan.
Kohtaamisen yhteydessä asianomaiset kävivät keskustelua, jonka yhteydessä asukastoimikunnan puheenjohtaja astui lähemmäksi miestä. Tähän mies vastasi tönäisemällä tätä hartioihin niin, että tämä kaatui lattialle lyöden päänsä pöytään.
Tönäisijä löysi pesupähkinät roskakorista ja lähti ne mukanaan. Tönäisyn kohteeksi joutunut mies sai päähänsä kuhmun ja ruhjeen, minkä lisäksi tämän oikeassa pakarassa oli mustelma ja lonkkaa aristi.
Selitti tönäisyä hätävarjeluksi
Tönäisijä kertoi kyseessä olleen hätävarjelu, sillä asukastoimikunnan puheenjohtaja oli hyökkäämässä hänen kimppuunsa. Oikeus ei löytänyt kuitenkaan näyttöä minkäänlaisesta yritetystä väkivallasta, minkä lisäksi miehellä olisi ollut mahdollisuus halutessaan poistua tilasta oven kautta uhrin tönäisemisen sijaan.
Oikeus otti huomioon kuitenkin tekijän olleen aggressiivisen käytöksen kohteena, ja väkivallan olleen melko lievää. Hänet tuomittiin 20 päiväsakkoon eli tämän tuloilla 120 euron rangaistukseen pahoinpitelystä. Lisäksi hänen tuli makaa uhrille 500 euroa korvauksena kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.