Äidit paljastavat, miten isät käyttäytyvät synnytyksessä: "Kun hän veti puhelimensa esiin, sähisin hänelle"

COLOURBOX8729619
Kuvituskuva.COLOURBOX
Julkaistu 12.11.2017 12:56

MTV LIFESTYLE

Et kenties ole itse fyysisesti synnyttämässä vauvaa, mutta voit silti auttaa kumppaniasi näillä tavoilla.

Et kai tuijota puhelintasi, kun kumppanisi synnyttää? Fatherly-sivusto keräsi yhteen kertomuksia siitä, miten kumppani voi osallistua synnytyskokemukseen ja auttaa siinä.

"Kun hän veti puhelimensa esiin, sähisin hänelle. Hän väittää, että yritti vain tekstata siskolleni. Koska Twitter-sivuston selaaminen on hänen oletusaktiviteettinsa, epäilen tätä vahvasti. Ja kyllä, tämä kiista jatkuu edelleen."
– Kristen, kahden lapsen äiti Fatherly-sivustolla

1. Moni kokoaa sairaalakassin, jossa on vaatteita ja puhelimen laturi. Sairaala-aika voi kuitenkin kestää tunteja, jopa vuorokausia. Varaudu! Pakkaa mukaan t-sarjoja, pelejä, pelikortit, vauvakirja ja muuta ohjelmaa. 

2. Pane puhelin pois! Et kenties ole paikalla fyysisesti synnyttämässä vauvaa, mutta älä silti jätä kumppaniasi huomioimatta! Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin kokea itse elämää muuttavia asioita samalla, kun oma kumppani keskittyy kissavideon katsomiseen puhelimellaan.

3. Älä syö eväitä! Jos synnyttäjä saa korkeintaan imeskellä jääpaloja, suklaan, herkkujen tai edes "tylsien ruokien" syöminen saattaa aiheuttaa riidan.

"Jos aiot syödä, kun äiti saa vain jäälastuja, tee se kaukana, pese kätesi ja hampaasi ennen kuin tulet takaisin."
– Elizabeth, kahden lapsen äiti, joutui olemaan syömättä melkein kaksi päivää

4. Mieti etukäteen, millaisen kuvan otat. Kun lapsenne on maailmassa, tilanne on kaoottinen, outo ja sekava. Moni asia tulee olemaan kameran tiellä. Varmista tausta, ettei teille käy kuten tälle naisparalle!

5. Tunne oikeutesi ja puhu synnyttäjän puolesta. Jos huoneessa esimerkiksi on liikaa ihmisiä, sano, että synnyttäjä kaipaa tilaa, ja vaadi ihmisiä poistumaan. Ole kohtelias, mutta tiukka.

"En arvostanut hänen vitsiään siitä, että näytin kalkkunalta, jota valellaan rasvalla."
– Hope, kahden lapsen äiti

6. Älä vitsaile! Olet paikalla kumppanisi tukena, ja häneen saattaa sattua; hän voi olla uupunut, tuskissaan tai sekaisin. Säästä hauskat huomiot myöhemmäksi.

7. Jos sinusta tuntuu, että jokin on vialla, sano jotain! Synnytys ei ole aika olla ujo. Paikalla on lääketieteen ammattilaisia, mutta saatat silti huomata jotakin tärkeää, mikä menee muilta ohi.

"Lakkasin hengittämästä kipulääkkeen vuoksi, ja mieheni hälytti hoitajat."
– Lauren, yhden lapsen äiti

8. Tutustu synnytyssuunnitelmaan. kyse ei ole minuuttiaikataulusta, vaan siitä, että vanhemmista kumpikin valmistautuu moniin erilaisiin asioihin, joita synnytysreissulla voi tulla eteen. Ole myös valmis luopumaan suunnitelmasta kokonaan!

Miten sinun synnytyksesi sujui? Kerro tarinasi, se onnistuu myös nimettömänä:

kysely - miten kumppani käyttäytyi synnytyksen aikana

Lähde: Fatherly.com

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Synnytys