Aira Samulin oli viimeistä kertaa TTK:ssa lähes tasan vuosi sitten – Kiti Samulin saapui kunnioittamaan mummonsa muistoa

Kiti Samulin saapui TTK-lähetykseen 4:29
Katso koko haastattelu videolta!

Kiti Samulin saapui ensimmäistä kertaa Tanssii Tähtien Kanssa -yleisöön kannustamaan tähtipareja. 

Tanssii Tähtien Kanssa  -sarjan livelähetykset jatkuivat jälleen sunnuntaina 13. lokakuuta. 

Paikalle studiolle jännittämään kisaajien suorituksia saapui myös Kiti Samulin. Kiti Samulin on viime vuonna menehtyneen tanssilegendan Aira Samulinin pojantytär. 

– Aira on aina tästä päivästä tykännyt. Aina ollut kaikissa mukana, niin innolla odotan, minkälainen tunnelma täällä on, mistä hän on aina puhunut, Kiti kuvaili MTV Uutisten haastattelussa. 

– Aira kun täällä kävi, hän piti aina tärkeänä, että kun sai ottaa avecin mukaan, niin sisarteni lapset tulee. Tulee ylämummon kanssa muistoja. Otti sitten heitä mukaan. Minusta hyvä päätös. 

Kiti Samulin on itse seurannut TTK-kautta ahkerasti kotisohvalta. Oma suosikki löytyy, mutta sitä hän ei halua paljastaa.

– Mutta sen olen huomannut, kun kotoa katson, Jorman (Uotinen) kanssa annetaan aina samat pisteet. Ollaan aina samaa mieltä, annan myös pisteitä kotona, Kiti kertoo. 

Kiti Samulin kertoo Aira Samulinin usein lähteneen suoraan Hyrsylän mutkasta kohti TTK-lähetystä. Hän olikin lähes jokaisessa jaksossa paikan päällä studiolla. Kiti Samulin sen sijaan oli itse paikan päällä katsomassa lähetystä ensimmäistä kertaa koskaan. 

– Tämä jakso on täsmälleen sama, kuin vuosi takaperin, missä Aira oli vielä paikalla. Tuntuu sekin kivalta, että tässä on symboliikkaa, Kiti kuvailee. 

Kiti Samulin kertoi myös ottaneensa huomioon TTK-vierailullaan isoäitinsä tunnusmerkkimäisen pukeutumisen: Aira Samulinin tyylin yksi kulmakivistä oli hänen kirkkaan aniliininpunainen hattunsa. Kiti Samulin oli itse sonnustautunut samanväriseen huiviin TTK-studiolla. 

Aira Samulinin kuolemasta tulee kuluneeksi 23. lokakuuta tasan vuosi. Kiti Samulin kertoo omien suunnitelmiensa tuoksi päiväksi olevan selkeät. 

– Meinaan jatkaa Airan tekemiä leikekirjoja, joita hän on tehnyt 50-luvulta asti. Täytin sen niin pitkälle hänen kotonaan Bulevardilla, mitä hän oli itse leikellyt. Liimasin ja laitoin, mutta en päässyt vielä leikkaamaan sitä lööppiä, että Aira Samulin on menehtynyt. 

Ajattelin, että olen vuoden saanut sitä miettiä. Meinaan jatkaa. Minulla on vinopino kaikenlaisia kivoja juttuja, joita meinaan siihen laittaa. Viimeinen Airan haastattelu on täältä. 

Ennen kuolemaansa Aira Samulin nimitti Kiti Samulinin muun muassa museona toimivan Hyrsylän mutkan toimitusjohtajaksi. Hän kertoi olevansa hyvin mielissään siitä, että saa jatkaa mummonsa perintöä sen kautta.

– Ei se Aira väärässä ole ollut, kun hän ajatteli, että kyllä minä siihen pystyn. Olen itseeni tyytyväinen ja iloinen, että saan siellä jatkaa. Se on minulle ihan sydänasia, kunnia-asia, että saan siellä työskennellä. Ihmiset ovat olleet hirmu tyytyväisiä. 

Katso haastattelu ylhäällä olevalta videolta!

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat