Akin helpot omenaherkut

Kaneli antaa omenaherkuille väriä ja makua.
Julkaistu 21.09.2009 10:34(Päivitetty 29.09.2010 11:01)

Omena-aika on nyt parhaimmillaan! Kotimaiset omenat maistuvat ihanalta sellaisenaan, mutta ne sopivat loistavasti myös ruoanlaittoon. Akin helpoilla resepteillä loihdit maistuvia suolaisia ja makeita omenaherkkuja.

Helppo maistuu lounaana tai alkupalana. Currylla ja yrteillä maustettuun keittoon sopivat parhaiten kirpeät omenat.

Omenaraaste antaa leipätaikinalle mukavaa makeutta. paistuvat uunissa reilussa kymmenessä minuutissa.

Nopeat välipalat ja jälkiruoat

Kaneli antaa omenaherkuille väriä ja makua.

Omena sopii hyvin kiisseleihin, puuroihin ja rahkoihin. Akin pehmeä on lempeä aloitus päivälle. Voit käyttää reseptiin joko kaupan mehua tai itse tehtyä omenamehua.

Kanelin ja vaniljasokerin lisäksi omenaherkkujen maustamiseen kannattaa kokeilla makeaa kookosta. Lisää omenarahkaan kookoshiutaleita tai tee puuro kookosmaidosta. Marjoista kirpeä puolukka toimii hyvin omenan makuparina.

Raikas omenarahka

Helppo ja kevyt omenarahka on raikas jälkiruoka.

Jogurttipohjainen omenarahka on kevyempi vaihtoehto perinteiselle rahkalle. Samettinen rahka maustetaan omenoilla ja rusinoilla.

1 tlk (250 g) omena-kanelirahkaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 pieni omena (Golden Delicious)
Noin 1/2 dl Pirkka rusinoita

Sekoita rahkan joukkoon jogurtti.

Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset rahkan joukkoon.

Keittiössä tuoksuu omena ja kaneli

Tarjoa uuniomenoiden kanssa makeaa karkkivaahtoa.

Uuniomenoiden tuoksu tuo mieleen lapsuuden. Vaihtelua perinteisiin uuniomenoihin saat tarjoamalla ne kanssa.

Jos makean himo on akuutti, kokeile Akin herkullista valkosuklaa-omenavokkia. Kanelilla ja limellä maustettujen omenalohkojen päälle ripotellaan raastettua valkosuklaata – helppoa ja herkullista!

Valkosuklaa-omenavokki

Akin makea vokki maustetaan valkosuklaalla.

600 g happamia omenoita (Jonagold)
1-2 rkl Pirkka meijerivoita tai Mainio rasvaseosta
1 rkl fariinisokeria
1-2 rkl limetinmehua
1 tl limetin raastettua kuorta
1 tl kanelia
100 g valkoista leivontasuklaata

Pese omenat ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa omenat paksuhkoiksi suikaleiksi tai lohkoiksi.2. Kuumenna rasva wokki- tai paistinpannussa. Lisää omenat ja kääntele niitä hetki kuumassa rasvassa.

Kun omenat ovat kuumia ja hieman pehmenneitä, ripottele päälle sokeri, limetinmehu ja -kuoriraaste sekä kaneli. Kääntele varovasti paistinlastalla niin, että mausteet sekoittuvat.

Raasta suklaa ja ja ripottele omenoiden päälle. Anna suklaan hieman sulaa. Tarjoa heti.

Katso video!

Sumo video id

Teksti: MTV3

Kuvat: Ruokakesko Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle