Aksa Korttila ei nauti huomiosta, paitsi näytellessä: "Jollain lailla se on turvallisempaa"

Aksa Korttilan mukaan virheet voivat olla näytellessä myös lahjoja 1:30
Videolla Aksa Korttila kertoo, miten virheet voivat olla näytellessä myös lahjoja.

34-vuotias Aksa Korttila on näytellyt 5-vuotiaasta, mutta teini-iässä mieleen hiipi ajatus, ettei hänestä ehkä olekaan näyttelijäksi. 

Näyttelijä Aksa Korttila, 34, ei halua olla yksityiselämässään huomion keskipisteenä. Äskettäin syntymäpäiväjuhlissaan 28. syyskuuta hän häkeltyi vieraidensa onnittelulaulusta. 

– Miellän itseni arjessa stressipesäkkeeksi. Ja jos huomio kohdistuu minuun, se jännittää. Huomaan, että se on vähän epämukavaa. Häkellyin eilen syntymäpäiväjuhlissani, kun minulle laulettiin ja kaadoin kuohuviinilasin päälleni,  Korttila kertoi Huomenta Suomessa 29. syyskuuta.

– Minulla on tällaisia taipumuksia, mutta näytellessä ne kaikki unohtuvat. Siinä on nähdyksi tuleminen työn kautta – siinä voi rakentaa ja piilottaa niitä juttuja, jotka tulevat ihan omasta elämästä. Jollain lailla se on turvallisempaa, Korttila jatkoi.

Korttila on näytellyt 5-vuotiaasta asti. Lukiossa hänelle tuli kuitenkin ensimmäistä kertaa olo, ettei hänestä olekaan näyttelijäksi. Hän ajatteli olevansa vääränlainen, eikä tarpeeksi erikoinen. Kun hän kävi ensimmäistä kertaa teatterikorkeakoulun pääsykokeissa, asia kuitenkin kristallisoitui.  

Korttilan voi nähdä perjantaina 27. syyskuuta ensi-iltansa saaneessa Perhoset-elokuvassa, jossa hän esittää entisen tangotähden (Jani Volanen) tytärtä ja työskentelee ministerin (Leea Klemola) erityisavustajana. 

Korttila löysi roolihahmostaan paljon yhtäläisyyksiä itsensä kanssa ja rakastui käsikirjoitukseen.

– Olen nopealla sykkeellä käyvä henkilö, koko ajan järjestämässä kaikkea ja tekemässä töitä monen suuntaan. Pidän siitä, koska olen intohimoinen työni suhteen ja haluan kokea elämässä paljon juttuja. Jonkin asian äärelle rauhoittuminen voi olla itselle haastavaa, Korttila kertoi.

Yllä olevalla videolla Aksa Korttila kertoo, miten virheet voivat olla näytellessä myös lahjoja.

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat