Akseli Herlevi: Tätä mokaa ei kannata tehdä Top Chef -keittiössä

Julkaistu 04.02.2013 12:48(Päivitetty 04.02.2013 13:01)

Suomen ensimmäinen Top Chef Akseli Herlevi paljastaa oman kilpailumenestyksensä salaisuuden.

Suomen ensimmäiseksi Top Chefiksi vuonna 2011 kruunattu Akseli Herlevi uskoo, että kilpailussa voi menestyä hyvällä suunnitelmallisuudella ja rauhallisella asenteella.

– Omalta kohdaltani voin sanoa, että rauhallisuus ja kylmähermoisuus toimii. Tein usein niin, että kun tehtävä alkoi, niin pysähdyin vain paikalleni muutamaksi minuutiksi, vaikka kisassa olisi ollut yhteensä vain vartti aikaa. Sitten kirjoitin ylös tai mietin päässäni selvän suunnitelman siitä, että mitä olen tekemässä.

Monet kokit ryhtyvät Herlevin mukaan panikoimaan ja hermoilemaan hektisessä Top Chef -keittiössä. Tätä mokaa ei kannata Herlevin mukaa tehdä.

– Kylmiöt ja varastokaapit ovat eri puolella Top Chef-keittiötä ja monet juoksivat vain edes takaisin tavaroita kaapeista ottaen ajatellen, että ”ehkä mä teen tästä jotain”. Sitten he laittoivat ruokaa kiehumaan siinä toivossa, että jotain edes valmistuu. Se suunnitelma ei kuitenkaan ikinä tullut valmiiksi.

Top Chef Suomi – kolmas kausi tiistaisin klo 21 5.2. alkaen MTV3-kanavalla.

Tutustu uusiin Top Chef -kilpailijoihin

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle