AL: Maria Huntingtonin ura ohi

Maria Huntington kertoo shokkipäätöksensä taustat – ilmoituksesta alkoi viestitulva: "Pelotti tosi paljon" 1:17
Maria Huntingtonin viime kesän ilmoituksesta alkoi viestitulva: "Pelotti tosi paljon."

Seitsenottelun kolminkertainen Suomen mestari Maria Huntington lopettaa huippu-urheilu-uransa. Tampereen Pyrintöä edustanut Huntington, 26, kertoi asiasta Aamulehden haastattelussa maanantaina.

– Koen, että annoin huippu-urheilulle sen, mitä minulla oli annettavana. Intohimoni siirtyi jonnekin muualle. Sen takia olen tosi levollisin mielin siitä, enkä koe minkäänlaista katkeruutta tai mitään, Huntington sanoi.

Viime kesänä Huntington kertoi uupuneensa huippu-urheiluun ja panevansa uransa toistaiseksi tauolle. Maanantain ilmoituksen myötä tauko muuttui lopettamispäätökseksi.

Huntington kertoi maanantaina Instagram-tilillään olevansa raskaana ja puhui asiasta myös Timeout-podcastissa, jota hän vetää aitajuoksija Lotta Haralan kanssa. Aamulehdelle Huntington sanoi raskauden vahvistaneen ajatusta urheilu-uran loppumisesta.

Vuoden 2019 ennätyksellään (6 339 pistettä) hän on Suomen kaikkien aikojen listalla neljäntenä. Huntington kilpaili aikuisten EM-kisoissa vuonna 2018, MM-kisoissa 2019 ja Tokion olympialaisissa 2021.

Lue myös:

    Uusimmat