Alaikäinen kaahasi taajamassa kuin moottoritiellä: Tehovalvonta paljasti lähes sata törkeää ylinopeustapausta viikonloppuna

Poliisin valtakunnallisessa nopeus- ja ajotapavalvonnassa viikonloppuna paljastui merkittävä määrä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Yli joka toisessa tapauksessa kuljettaja oli alle 25-vuotias.

Yhteensä sakkoja sai viikonloppuna 604 henkilöä ja liikennevirhemaksuja kirjoitettiin lähes 400, eli 397. Törkeintä liikenneturvallisuuden vaarantamisia oli 47, joista yli puolessa epäiltynä oli alle 25-vuotias kuljettaja.

Jos ajonopeus ylitti suurimman sallitun nopeuden yli 30 kilometrillä tunnissa, kuljettajaa epäillään vakavasta piittaamattomuudesta liikenteessä. Näitä tapauksia havaittiin yhteensä 89, yhtenä esimerkkinä lauantaina Klaukkalasta kiinnijäänyt 17 -vuotias kuljettaja, jolle mitattiin nopeudeksi 118km/h viidenkympin alueella. Hän oli yksi 36 alle 25-vuotiaasta kuljettajasta, joita epäillään vastaavan räikeästä kaahaamisesta.

–  Lähes kahdellekymmenelle kuljettajalle määrättiin väliaikainen ajokielto. Osa näistä kuljettajista oli liikenteessä alkoholin tai muiden päihteinen alaisena, kertoo tiedotteessa komisario Katri Lehti.

Valvonnassa jäi kiinni myös kortittomia kuljettajia sekä etsintäkuulutettuja henkilöitä. Lisäksi Kehä III:lta alkoi takaa-ajo, joka päättyi piikki-mattoon Espoon puolella.

Lukuisista liikennerikkomuksista huolimatta vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Lue myös:

    Uusimmat