Lukiolaisen puukottajaksi epäilty mies vangittiin Oulussa

Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut vuonna 2001 syntyneen oululaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä maanantaina Oulun Kastellissa.  

Epäilty osallistui oikeudenkäyntiin sairaalasta käsin videon välityksellä. Epäillyn puolustus yritti evätä kuvausluvan myöntämisen käräjäsalissa terveydellisiin syihin vedoten. 

Hyökkäyksessä mies puukotti alaikäistä ulkomaalaistaustaista Kastellin koulun lukiolaista Kastellin monitoimitalon läheisyydessä kevyen liikenteen väylällä.

Poliisin mukaan epäilty ei jäänyt puukotuksen jälkeen tapahtumapaikalle vaan jatkoi matkaansa. Hänet saatiin nopeasti kiinni lähettyviltä. Hänellä oli mukanaan puukko, jolla hyökkäys oli tehty.

Uhri sai vakavia vammoja ja on tällä hetkellä hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Poliisi ei ole toistaiseksi löytänyt viitteitä rasismiin tai yhteyksiä aikaisempiin puukotuksiin Oulussa. 

Uhri ja tekijä eivät tunteneet toisiaan ennestään vaan he kohtasivat pyörätiellä. Tilanne oli lyhytkestoinen ja nopeasti ohi. 

Tekijällä ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat