Oulun puukotettu alaikäinen on ulkomaalaistaustainen – poliisilta uutta tietoa tapauksesta

Poliisi on aloittanut Kastellin puukotuksesta epäillyn 23-vuotiaan oululaismiehen kuulustelut. Tekoa tutkitaan tapon yrityksenä.

Kastellin lukion opiskelijaa puukotettiin maanantaina Kastellin koulun ja Oulun yliopistollisen sairaalan läheisyydessä. 

Puukotuksen uhri on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Uhrin vammat ovat vakavia, mutta hänen tilansa on vakaa. Vammojen vuoksi poliisi ei ole päässyt vielä kuulemaan asianomistajaa, se kertoo tiedotteessaan.

Puukotuksen uhri on ulkomaalaistaustainen, poliisi kertoo. Esitutkintatoimien pohjalta ei ole kuitenkaan noussut esille mitään rasistiseen motiiviin viittaavaa. Teko vaikuttaa ensimmäisten kuulemisten perusteella hetken mielijohteessa tehdyltä. 

Teosta epäilty on ollut jossain määrin tekemistä poliisin kanssa aiemminkin. Kyseessä ei kuitenkaan ole niin sanottu "poliisin vanha tuttu".

Puukotusta ei edeltänyt mikään riita, vaan teko tuli yllätyksenä. Epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan, rikosylikomisario Janne Koskela kertoi MTV:lle aiemmin.

Julkisuudessa on spekuloitu, liittyykö Kastellin teko Kauppakeskus Valkeassa kesällä tapahtuneisiin puukotuksiin. Poliisin näkemyksen mukaan teot eivät liity toisiinsa.

Kesän tapauksista poiketen Kastellissa tapahtunutta tekoa tutkitaan tapon yrityksenä, kun taas Valkeassa tapahtuneita tekoja tutkitaan murhan yrityksinä. 

Sattumanvarainen uhrien valikoituminen ei ole tavanomaista tilastojen valossa.

Poliisin näkökulmasta Oulussa uskaltaa edelleen liikkua turvallisesti, vaikka lyhyen ajan sisällä on tapahtunut kolme ulkopuolisiin kohdistunutta puukotusta.

Useamman vuoden tilastojen perusteella kulunut vuosi ei ole Oulussa poikkeuksellinen törkeiden väkivaltarikosten osalta.  Poliisi odottaa, että pääsee kuulemaan asianomistajaa. Tutkinta jatkuu myös muita tutkimuksia ja kuulusteluja tekemällä. 

Lue myös: