Alkukauden komeetta SaiPa syöksähti tappioputkeen

Lukon Antoine Morandille vihdoin kauden ensimmäinen maali 0:57
Lukon Antoine Morandille vihdoin kauden ensimmäinen maali – näin Lukko siirtyi 2–1-johtoon

Lukko haki Liigan ainoassa ottelussa 4–1-vierasvoiton SaiPasta ja aiheutti lappeenrantalaisille jo kolmannen peräkkäisen tappion.

Kotijoukkue SaiPa joutui lähtemään illan otteluun ilman kultakypäräänsä Ville Petmania, joka kärsi pelikieltoa tiistaina tapahtuneesta jalkapyyhkäisystä.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin Lukon hallinnasta huolimatta kuitenkin tasatilanteessa 1–1. Ensin Patrick Khodorenko vei ylivoimalla Lukon johtoon, ja erän lopussa SaiPan Roni Karvinen tasasi puntit.

Vierasjoukkue Lukko oli ottelussa niskan päällä varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia. Toisessa erässä ratkaisevat maalit syntyivät nopeaan tahtiin. Ajassa 21.54 Antoine Morand iski kauden avausmaalinsa vanhaa seuraansa vastaan. Minuutti tästä ja Lenni Hämäläinen onnistui tekemään uransa ensimmäisen liigamaalin.

Päätöserässä SaiPa viritteli loppukiripainostusta käyntiin puolenvälin jälkeen, Kavennusmaaleja se ei kuitenkaan saanut aikaan. Ponthus Westerholm sinetöi 4–1-loppuluvut tyhjiin päätösminuutilla.

Lukko otti toisen kolmen pisteen voiton tähän viikkoon, kun tiistaina kaatui JYP. Raumalaiset ovat sarjataulukossa neljäntenä.

SaiPalle tappio on mainion startin jälkeen nyt jo kolmas peräjälkeen. Tiistaina nippu kärsi 1–4-tappion K-Espoolle. Raimo Helmisen luotsaama joukkue on valahtanut kärkikahinoista sijalle 12.

Hämmentäviä hetkiä Lappeenrannassa – selostaja parahti: "Onneksi ei tule lähetykseen" 0:38