Hurjavireinen Jukurit ohitti jo Tapparan – Lappeenrannassa nähtiin hirvittävä selkäsauna

Jukurit jatkaa vahvaa menoaan jääkiekon SM-liigassa. Mikkeliläisryhmä otti tiistaina kahdeksannen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Ässät vieraissa maalein 5-2.

Voittonsa turvin Jukurit nousi SM-liigan sarjataulukossa 84 pisteeseen ja kahden pisteen kaulalla Tapparan edelle toiseksi. Tamperelaiset ovat tosin pelanneet kaksi ottelua Jukureita vähemmän.

Jukurit pyyhälsi Porissa johtoon vain vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Kiekko ajautui Lucas Nordsäterille, joka laukoi kauden neljännen osumansa. Syöttöpisteet merkittiin Konsta Heleniukselle ja Patrik Puistolalle.

Ässien kuitti tuli reilun kahdeksan minuutin kohdalla. Roope Talaja rynni hyökkäysalueelle, laukoi ja painoi Rasmus Korhosen eteensä torjuman kiekon verkkoon. Maali oli konkarihyökkääjälle kauden kuudes.

Komeaa läpimurtokautta pelaava Helenius nosti Jukurit jälleen johtoon, kun ottelu oli edennyt puoliväliin. Nokikkain Ässät-vahti Niklas Rubinin kanssa päässyt sentteri ei osunut ensimmäisellä yrityksellään, mutta onnistui siirtämään torjunnasta nousseen kiekon verkkoon. Maali oli 17-vuotiaalle Heleniukselle kauden yhdeksäs.

Helenius oli mukana myös Jukurien kolmannessa osumassa. Niilo Romppanen laukoi mikkeliläiset kahden maalin karkumatkalle ajassa 44.43. Syöttäjinä Puistola ja Helenius.

Ässät nousi maalin päähän seitsemän minuuttia ennen päätössummeria Aleksi Heimosalmen osumalla. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi, kun Jukurit-kapteeni Pekka Jormakka laukoi viisi ja puoli minuuttia ennen loppua tilanteeksi 4-2. Loppulukemat sijoitti tyhjään Ässät-maaliin Linus Nässen.

Kolmen tehopisteen iltaa viettäneen Heleniuksen kauden saldo kirjataan nyt 36 ottelua, 9 maalia ja 18 syöttöpistettä.

Clendening ratkoi jatkoajalla

Sarjakärjessä jatkaa tiistain kierroksen jälkeen Ilves, joka kaatoi vieraissa HPK:n Adam Clendeningin jatkoaikamaalilla 3-2.

HPK ilmoitti tiistaina, että hyökkääjät Markus Nenonen ja Antti Pihlström jättävät joukkueen. Toimen tarkoituksena oli seuran taloudellisen tilanteen turvaaminen. Kahden hyökkääjän poistuminen näkyi kokoonpanossa muun muassa niin, että puolustaja Juuso Pulli nousi laitahyökkääjän tontille.

Aiemmin jo ykköstähtensä Danick Martelin vapauttanut HPK laittoi sarjakärki Ilveksen ahtaalle.

Joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin. Perjantaina ensimmäisen ottelunsa 499 päivään pelannut Miro Karjalainen vei HPK:n johtoon toisen erän puolivälissä, mutta Eemeli Suomi tasoitti erän lopussa.

Kolmannessa erässä osui ensin Ilves, kun Simon Stransky laukoi kiekon ohi Sami Rajaniemen ensimmäisellä minuutilla. Aleksi Mustonen kuitenkin tasoitti kolmisen minuuttia myöhemmin.

Ottelu venyi aina jatkoajalle saakka. Sitä jäi pelaamatta 48 sekuntia, kun Clendening laukoi tamperelaiset voittoon ylivoimalla.

Ilves nousi voitollaan 89 pisteeseen ja jatkaa sarjakärkenä ennen 84 pisteen Jukureita ja 82 pisteen Tapparaa. Ilves on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän kuin Jukurit ja peräti neljä ottelua enemmän kuin Tappara.

Lappeenrannan synkkä ilta

Lappeenrannassa viime aikoina pirteästi SM-liigassa pelanneen SaiPan hyvä vire oli kuin muisto vain.

Pelicans latoi heti avauserässä taululle lukemat 3-0 Nate Schnarrin heilutellessa tahtipuikkoa. Kanadalainen oli mukana jokaisessa maalissa keräten erässä tehot 1+2.

Toisessa erässä esiin astui Ryan Lasch, jonka erän saldoksi kertyi Schnarrin tapaan 1+2. Kyyti kävi lappeenrantalaisittain vain kylmemmäksi.

Lahtelaiset murjoivat SaiPaa viiden maalin verran, ja kun SaiPa onnistui kertaalleen, kirjattiin Lappeenrannan illassa lukemat kahden erän jälkeen 1-8. Tämä jäi myös lopputulokseksi, kun kolmas erä kiekkoiltiin sopuisasti ilman maaleja.

Kovimmin SaiPaa kouluttivat Schnarr tehoilla 1+3 sekä Lasch ja Patrik Carlsson tehoin 1+2.

Myös yleisömäärä Lappeenrannassa jäi surulliseksi. Kisapuistossa ilmoitettiin olleen katsojia 1 613. SaiPa on tukevasti sarjataulukon hännillä. 44 ottelua ovat tuottaneet vaivaiset 33 pistettä. Pelicans puolestaan on 78 pisteellään neljäntenä.

Viidentenä jatkaa tiistaina kotonaan Lukolle maalein 1-2 hävinnyt Kärpät. Ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa Lukon Jakob Stenqvist laukoi ratkaisevan osuman.