Alppihiihdon supertähti palasi – teki hurjan nousun

Nykyään Brasiliaan edustava Lucas Pinheiro Braathen teki huiman nousun neljänneksi toisella kierroksella miesten maailmancupin avauksessa Söldenissä.

Braathen oli Söldenin suurpujottelussa ensimmäisen laskun jälkeen sijalla 19, mutta täräytti toisella laskullaan tauluun sellaiset lukemat, että nousi tuloslistalla peräti 15 sijaa. Hän oli toisen kierroksen nopein.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Braathen oli kärkilaskija Alexander Steen Olsenia perässä peräti 1,68, mutta jäi toisen kierroksen kammovedon jälkeen kärjelle yhteistuloksissa vain 0,90 sekuntia. Steen Olsen voitti, Henrik Kristoffersen oli toinen ja Atle Lie McGrath oli kolmas. Norja otti kolmoisvoiton. Kun Braathen oli neljäs, oli neljä kärkilaskijaa kotoisin Norjasta, vaikka Braathenin nimen perässä onkin nykyään Brasilian lippu.

Braathen edusti ennen toista kotimaatansa Norjaa, mutta ajautui maansa lajiliiton kanssa riitoihin, minkä seurauksena hän ilmoitti lopettavansa uransa alppihiihtäjänä. Braathen pysyikin koko viime kauden poissa alppikisoista, mutta palasi täksi kaudeksi maailmancupiin Brasilian edustajana. Hänellä on sekä Norjan että Brasilian kansalaisuus.

Hän oli edellisen kerran laskenut maailmancupissa vuoden 2023 maaliskuussa, kun hän sijoittui Andorrassa kisatun pujottelun toiseksi.