Altia aloittaa ohrapohjaisen luomuviljaviinan tuotannon Koskenkorvan tehtaalla ensi keväänä.
Luomuviljaviinaa valmistetaan Koskenkorvan tehtaalla rajallinen erä noin 400 000 kilosta suomalaista luomuohraa. Erä käytetään pääosin Altian ruotsalaisen luomuakvaviitin valmistukseen.
- Erityisesti Ruotsissa luomutuotteiden kysyntä on ollut kasvavaa ja luomuohran saatavuus Suomessa on parantunut. Tämä yhdistelmä mahdollistaa meille oman luomuviljaviinan tuotannon, kertoo Koskenkorvan tehtaan johtaja Antti Snellman yhtiön tiedotteessa.
Akvaviitit ovat toistaiseksi ainoa Altian itse valmistama tuoteperhe, jossa voidaan käyttää Koskenkorvan tehtaan luomuviljaviinaa. Päätöksiä luomuviljaviinan käyttämisestä Suomessa myytävistä tuotteista ei ole ainakaan toistaiseksi tehty.