Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koskenkorvasta tehtiin uusi versio – näin maku eroaa perinteisestä

FullSizeRender (2)
MTV
Julkaistu 05.06.2015 12:05

MTV LIFESTYLE

Perinteisen Koskenkorva-viinan rinnalle kaavaillaan luomuversiota, josta on tehty toinen koe-erä. Miltä luomu-kossu maistuu?

Altia on valmistanut toisen koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvan tehtaalla yhteensä noin 400 000 kilosta luomu-ohraa. Uutuutta maistanut asiantuntija kertoo, miltä luomuversio klassikkojuomasta maistuu.

– Maku on hyvin samankaltainen, mutta hieman maltaisempi kuin tavanomaisen viljaviinan. Aromissa on siis havaittavissa pieni ero. Huomioiden toki, että Koskenkorvan viljaviina on poikkeuksellisen ”neutraalia” hyvälaatuisen raaka-aineen  eli ohran - ja huippuunsa kehitetyn tuotantoprosessin ansiosta, Koskenkorvan tehtaan tuotantopäällikkö Arttu Kivi kertoo.

Luomuviljaviinan valmistuksessa raaka-aineena käytetään luomuohraa. Tämän lisäksi tuotantoprosessi on hieman erilainen. Luomu-kossun valmistamisessa on siksi erityisiä haasteita.

– Samoissa tuotantolinjoissa tehtävä erätuotanto aiheuttaa väkisinkin katkoksen perustuotantoon, jolloin tuotevarastojen täytyisi olla riittävän suuret ja mahdollistaa tärkkelys- ja rehuasiakkaiden palveleminen tuotantomuutosten aikana, Kivi toteaa.

Jää nähtäväksi, saadaanko luomuversiota suomalaisten suosikkijuomasta vielä kaikkien ulottuville, Alkon hyllyille.

– Valmistamme vielä ainakin yhden koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvalla. Päätöksiä varsinaisen tuotannon aloittamisesta ei ole tehty, Kivi toteaa.

Luomuviljaviinaa tislattiin kokeiluluonteisesti Koskenkorvalla nyt toisen kerran. Ensimmäinen pienempi erä tehtiin luomuvehnästä kesäkuussa 2014.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja