Kyseessä ei ole mitään politiikkaan viittaavaa, vaan ihka aito resepti perinteisistä amerikkalaisista pannukakuista. Laura oli jäänyt kaipaamaan ohjetta vaihto-oppilasvuotensa päätteeksi.
Kuohkeita ja erityisen maukkaita pannukakkuja tarjotaan usein aamiaisella mustikoiden ja vaahterasiirapin kera. Makuelämys on vaikka äitienpäiväbrunssilla vertaansa vailla.
Amerikkalaiset pannukakut
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
5 dl kirnupiimää
3 dl maitoa
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniliinisokeria
n. 0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
voita tai margariinia paistamiseen
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon nestemäiset voimakkaasti sekoittaen. Taikina on suomalaista pannukakku- ja lettutaikinaa paksumpaa. Jos taikina tuntuu liian tanakalta, lisää hieman maitoa. Paista pannukakut ohukaispannussa kauniin ruskeiksi keskilämmöllä. Tarjoa mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.