Tiedekulma: Hyvä paha ruoka – asiantuntijat purkavat ravitsemusmyyttejä

1:30:50imgKatso keskustelun tallenne videolta.MTV
Julkaistu 24.04.2025 15:18(Päivitetty 24.04.2025 18:55)
Toimittajan kuva
Hanna Vaittinen

hanna.vaittinen@mtv.fi

Mitä myyttejä ja väärinkäsityksiä ravitsemukseen ja ruokaan liittyy? Tiedekulman ja MTV Uutisten keskustelu nähtiin torstaina Helsingissä. Katso lähetys tallenteena videolta yläpuolelta tai MTV Katsomosta.

Ruokaan ja syömiseen liittyy monenlaisia myyttejä ja väärinkäsityksiä. Hiljattain julkaistut uudet ravitsemussuositukset herättivät paljon keskustelua ja jopa raivoa.

Millaista on tutkimustieto suositusten takana? Mitä asiantuntijat sanovat valmisruoista, lisäaineista, sokerista ja erilaisista dieeteistä? Mitä tiedetään geenien ja ravitsemuksen yhteydestä?

MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttisen johdolla tutkittua tietoa ruoasta tarjoilevat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.

Keskustelu järjestettiin torstaina 24. huhtikuuta Tiedekulmassa. Katso tallenne videolta artikkelin alusta sekä MTV Katsomossa.

Lue myös: Prosessoitu ruoka ja lisäaineet pilaavat terveyden – vai pilaavatko? Yleiset ruokamyytit syynissä

Kasviksia 500 ja 800 grammaa – tältä näyttää oikeasti suositusten mukainen määrä

Tuoreimmat aiheesta

Ravitsemus