- lampaan sisäfilettä - riisinuudelia - cashew-pähkinöitä - suppilovahveroita - avokado - kukkakaali - capriksia - mustikoita
Aki Wahlmanin ja Amira Khalifan menu:
Lampaan sisäfilettä kolmella tavalla
20 g cashew-pähkinöitä 5 basilikan lehteä 10 kaprista 2 valkosipulin kynttä
Sekoita kaikki aineet ja levitä kypsennetyn fileen pintaan. Kuivata kuumasssa uunissa 2 min.
Vaahtopaistettua lampaanfilettä
20 g voita 1 timjamin oksa 2 valkosipulin kynttä
Mausta file suolalla ja paista voissa yrttien sekä valkosipulin kanssa.
Riisinuudelia ja lampaan filettä
Keitä nuudeleita vedessä 2 min. Lisää joukkoon soijaa ja nopeasti paistettuja filepaloja. Lisää lopussa leikattua ruohosipulia ja suppilovahveroita.
Avocadoa kaprista ja yrttejä alkupalana
1 avocado 3 varrellista caprista 1 valkosipulin kynsi 5 tippaa tabascoa
Irroita puolesta avocadosta lihat. Leikkaa reiluiksi paloiksi ja yhdistä muut aineet. Sekoita kunnes massa muuttuu tahnamaiseksi ja laita tarjolle jäljejääneesen puolikkaaseen.
Tapaskukkakaali
Leikkaa kukkakaalista isoja paloja. Grillaa leikkuupinnat kuumalla pannulla. Lisää joukkoon ruohosipulia, kaprista viipaleena, oliiviöljyä ja sitruunan mehua.
Nopea mustikkakakku
1 muna 1/2 dl sokeria 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota muna ja sokeri, lisää jauhot. Pursota pussilla kiekurat paperille ja kypsennä uunissa 8 min. Paseeraa mustikat siivilän läpi, lisää joukkoon sokeria ja kovaksi vaahdotettua kermaa. Tee massasta kuumalla lusikalla munia kakkulevyjen väliin. Lisää päälle tomusokeria.