Ammattinyrkkeilijälle ehdollista törkeästä pahoinpitelystä

Fitim Latifi
Fitim Latifi voitti unkarilaisen Lazlo Kamhalin keskisarjan ottelussa The Challenge Boxing Night -ammattinyrkkeilyillassa Espoossa 9. maaliskuuta 2013..Str / Lehtikuva
Julkaistu 29.06.2015 15:32

MTV UUTISET

Porvoon käräjäoikeus on tuominnut porvoolaisen ammattinyrkkeilijän ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus langetti Fitim Latifille yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin 60 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Myös nyrkkeilijän kaksi vuotta nuorempi veli tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä. Hän sai saman rangaistuksen.

Törkeästä pahoinpitelystä oli syytettynä myös kolmas veli, mutta oikeus hylkäsi syytteet hänen kohdallaan kokonaan. Oikeus katsoi, ettei hän vaikuttanut pahoinpitelyyn millään tavalla.

Pahoinpitely tapahtui viime vuoden tammikuussa Porvoossa, kun 40-vuotias uhri oli palaamassa töistä kotiin. Miehet pahoinpitelivät uhria muun muassa potkimalla ja lyömällä. Lisäksi toinen pahoinpitelijöistä käytti teossa metalliputkea.

Tuomitut myönsivät syyllisyytensä pahoinpitelyyn. He kuitenkin katsoivat, ettei teko ole törkeä. Käräjoikeus oli kuitenkin toista mieltä.

"Käräjäoikeus katsoo, että kyseessä on ollut etukäteen suunniteltu pahoinpitely, missä kaksi henkilöä on odottanut asianomistajaa hänen kotitalonsa luona ja sitten käyneet yllättäen hänen kimppuunsa. (Uhrin) saamat laajat vammat näyttävät, että kyseessä ei ole ollut lyhytaikainen teko, vaan kestoltaan huomattava yksipuolinen pahoinpitelytilanne, missä (uhria) on lyöty nyrkein ja metalliputkella sekä potkittu. Nämä seikat huomioon ottaen käräjäoikeus katsoo, että tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä."

Oikeuden mukaan Fitim Latifi ja hänen veljensä aiheuttivat pahoinpitelyllä miehelle vaikeita ja hengenvaarallisia vammoja, jotka hoitamattomina olisivat todennäköisesti johtaneet miehen kuolemaan.

Oikeus tuomitsi miehet ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi maksamaan uhrille vahingonkorvauksia kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 15 000 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 3000 euroa sekä rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä 2000 euroa.

Tämän lisäksi miehet velvoitettiin korvaamaan kuluja asianomistajan vahingoittuneista vaatteista, sairaanhoidon kustannuksia sekä oikeudenkäyntikulut.

Tuoreimmat aiheesta

Rikos