Ampumahiihdon maailmanmestari sai suru-uutisen Ukrainasta vain tunteja ennen MM-starttia – "Järkyttävää"

Ukrainalainen ampumahiihtäjä Dmytro Pidrutshnyi, 32, sai kuulla suru-uutisen ennen ampumahiihdon MM-kisojen keskiviikkoista sekaviestikilpailua.

Pidrutshnyi kertoi Instagram-tilillään ystävänsä menehtyneen Ukrainan sodassa.

– On aina vaikeaa lukea, että sota on vienyt jonkun hengen. Se on vielä vaikeampaa, kun sinä menetät ystävän. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä vihaa ja raivoa, jota tunnen juuri nyt venäläisiä ja heidän maatansa kohtaan, Pidrutshnyi kirjoittaa Tarinat-osiossa.

Vain tunteja julkaisunsa jälkeen Pidrutshnyi kisasi Ukrainan sekaviestijoukkueessa ampumahiihdon MM-kisoissa. Ukraina sijoittui seitsemänneksi.

Pidritshnyi kertoi norjalaiselle Dagbladetille kisan jälkeen lisää tuntemuksistaan.

– Kaksi tuntia ennen kisaa sain viestin ystävältäni, joka kertoi toisen ystäväni kuolleen etulinjassa. Se oli järkyttävää ja se on vaikuttanut minuun siitä lähtien, ukrainalaistähti kertoi.

Vuonna 2019 takaa-ajossa maailmanmestaruuden voittanut Pidrutshnyi on itsekin ollut sodan aikana puolustamassa Ukrainaa.

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat perjantaina naisten pikakilpailulla. Miehet puolestaan palaavat MM-ladulle lauantaina, jolloin on heidän vuoronsa taistella pikakilpailun maailmanmestaruudesta.

Lue myös:

    Uusimmat