Anne Kyllönen säväytti Saksassa – miehissä jytkähti huomattava yllätys

Jasmi Joensuu ja Anne Kyllönen ylsivät parhaina suomalaishiihtäjinä välieriin perinteisen sprintissä Saksan Oberhofissa. Kyllöselle sprintin välieräpaikka oli maailmancup-kauden ensimmäinen.

Joensuu selvitti tiensä välieriin kolmannen puolivälierän toiseksi nopeimpana. Erän voitti Yhdysvaltain Jessie Diggins.

Kyllönen oli hiihtänyt tätä edeltäneessä erässä kolmanneksi. Hän siirtyi aikavertailussa kärkeen ajalla 3.08,63, mutta joutui jännittämään vielä kolmen erän tuloksia.

Kyllönen piti kuitenkin asemansa ja hänelle pirteänä suorituksena pidettävä sprintin välieräpaikka – maailmancup-kauden ensimmäinen sellainen – tuli aikavertailulla. 

Joensuu ja Kyllönen hiihtivät molemmat toisessa välierässä. He jäivät sen häntäsijoille, Joensuu tiukassa ryppäässä viidenneksi ja Kyllönen reilut kaksi sekuntia Joensuuta hitaampana kuudenneksi eli viimeiseksi.

Joensuun loppusijoitus oli 10:s, Kyllösen 11:s.

Ruotsi juhli lopulta naisten sprintin kolmoisvoittoa järjestyksessä Linn Svahn, Frida Karlsson ja Jonna Sundling.

Johanna Matintalo (15:s), Katri Lylynperä (17:s), Jasmin Kähärä (22:s) ja Tiia Olkkonen (29:s) olivat karsiutuneet puolivälierävaiheessa.

Kläbo jäi välieriin

Miehissä yhtään sinivalkoista välieräpaikkaa ei irronnut. Lauri Vuorinen oli kiinni toisessa aikavertailujatkopaikassa ennen viimeistä puolivälierää, mutta siinä erässä lykittiin lopulta parhaat, välieriin vieneet aikavertailuajat.

13:nneksi lopulta sijoittuneen Vuorisen ohella puolivälierissä karsiutuivat Joni Mäki (15:s), Niilo Moilanen (17:s) ja Iivo Niskanen (25:s).

Norjan supertähti Johanne Hösflot Kläbo karsiutui yllättäen välierävaiheessa. Hän sijoittui ensimmäisessä välierässä kolmanneksi, eikä hänen aikansakaan riittänyt finaalipaikkaan. Saman erän jatkopaikat veivät hänen maanmiehensä Ansgar Evensen ja Erik Valnes.

Kaksikko oli lopulta finaalinkin kärkiduo. Valnes voitti, Evensen sijoittui toiseksi. Norjalaisjuhlaa nähtiin neloisvoiton merkeissä, kun Even Northug sivakoi kolmanneksi ja Harald Östberg Amundsen neljänneksi.

Edellisen kerran Kläbo oli jäänyt maailmancupin sprintissä välieriin marraskuussa 2018 Lillehammerissa.

Lue myös:

    Uusimmat