Jasmin Kähärän kisalle dramaattinen päätös – Johannes Kläbo järisyttävän ylivoimainen

Jasmin Kähärä ylsi ainoana suomalaishiihtäjänä välieriin Trondheimin sprinttihiihdoissa.

Kähärän välierähiihto meni kuitenkin pilalle jo varhaisessa vaiheessa, kun hän kaatui dramaattisesti. Kähärän suksi haukkasi ja suomalainen kellahti kumoon jääden muista välierähiihtäjistä ratkaisevan kauas. Lopputuloksissa Kähärä jäi näin ollen sijalle 12.

Suomen naishiihtäjistä Jasmi Joensuu säväytti sprintin karsinnassa ollen koko joukon toinen. Erävaiheessa tuli kuitenkin seinä vastaan heti ensimmäisessä vaiheessa, kun Norjan Kristine Stavås Skistad ja Ruotsin Emma Ribom sekä Moa Ilar kiilasivat suomalaisen edelle.

Skistad rynnisti lopulta koko kisan voittoon asti ja Ribom sijalle kolme. Ruotsin Linn Svahn oli finaalissa toinen.

Tiia Olkkosen, Kerttu Niskasen, Hilla Niemelän ja Katri Lylynperän veto hyytyi jo Joensuun tavoin puolivälierissä.

Mäki paras mieshiihtäjä

Joni Mäki oli paras suomalaismiehistä. Hän oli lopulta ainoa, joka selviytyi karsinnasta erävaiheeseen. Puolivälierissä hän jäi eränsä viidenneksi, eikä ollut lähellä välieräpaikkaa.

Miesten sprinttikisan voittoon sivakoi Johannes Hösflot Kläbo ylivoimaisella esityksellä. Kläbo oli karsinnan nopein ja voitti jokaisen eränsä helposti. Finaalissa hän vielä laittoi yhden vaihteen lisää peliin ja karisti muut kannoiltaan karmealla kirillä.

Ranskan Lucas Chanavat oli lopputuloksissa toinen ja Norjan Harald Östberg Amundsen kolmas.

Norjalaismiehet ovat voittaneet tällä kaudella kaikki maailmancupin seitsemän kilpailua. Norjan mieshiihtäjien taso on ollut myös poikkeuksellisen laaja, sillä kaikkiaan 16 maailmancupin palkintosijaa 21:sta on mennyt vuonomaahan.

 

Lue myös:

    Uusimmat