Antti Heikkilä lyttäsi suomalaisen joulun perinneruoan Studio55.fi-lähetyksessä.
– Imelletty perunalaatikko on ruotsalaista ruokaa. Kaiken lisäksi se on oikea hiilaripommi. Itse en tykännyt siitä lapsenakaan, se on liian makeaa, Antti Heikkilä sanoi lähetyksessä.
Heikkilän joulupöydässä suositaan suoraan tuottajilta tulevia lihoja.
Ruoanlaittoon käytetään mielellään aikaa.
– Kinkkua valmistan suolavedessä monta viikkoa ennen joulua. Makkaratkin teen itse: kaupoista saa suolta, sitten pitää vain tehdä sisälmys jauhelihasta, rasvasta ja erilaisista mausteista, Heikkilä kertoi.
– Tämä on asennekysymys, ruoan teko alusta alkaen onnistuu vaikka pienessä keittiössä Jakomäessä. Suomessa keittiöt ovat muutenkin älyttömän ylimitoitettuja, kun suurimmaksi osaksi käytetään kuitenkin vain mikroa.
Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, miten joulua vietetään Heikkilän perheessä.
Näin karppaat joulun: Antti Heikkilän herkkuvinkit juhlapöytään