Antti Lindtman syyttää Orpoa hiljaisuudesta Purra-kohussa: "Herää kysymys..."

SDP:n Antti Lindtman kritisoi kovin sanoin valtiovarainministeri Riikka Purraa (ps.) ja pääministeri Petteri Orpoa (kok.) liian vähäisestä vakavuudesta uusimpiin kohuihin.

Keskustelu perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran ympärillä koskien puhemies Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjaan kirjoittaneen "riikan" rasistisista kommenteista yltyy. 

Maanantaina Twitter-päivityksessään Purra ei ottanut kantaa siihen, onko hän Halla-ahon blogin vieraskirjan rasististen kirjoitusten takana, mutta teki selväksi sen, että on aiemmin kirjoittanut asioita, joita ei enää kirjoittaisi.

Myöhemmin hän kirjoitti blogissaan, ettei kansanedustajana tai ministerinä varmasti kirjoittaisi tai toimisi kuten aiemmin.

– Julkisessa tehtävässä olevalta vaaditaan erilaista toimintaa ja puhetta kuin tavikselta. Mitä korkeampi tehtävä, sitä tarkempi on oltava, Riikka Purra kirjoittaa ja jatkaa, ettei hänelle tulisi mieleenkään alkaa irtisanoutua tai pahoitella tekemisiä ja sanomisia vuosien ja vuosikymmenten takaa.

– En varmasti ole samaa mieltä läheskään kaikista asioista. Monista olen, mutta en aio lähteä median ja vasemmiston kanssa peliin, että mistä olen ja mistä en.

Nyt kantansa asiaan kertoo SDP:n kansanedustaja ja puolueen puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Lindtman.

– Se, mitä nettiin on joskus ennen poliittista uraa kirjoittanut, on yksi asia. Se, miten pääministerin sijainen tänään suhtautuu rasistisiin kirjoituksiin, on oma asiansa, Lindtman twiittaa.

– Kun pääministerin sijainen sanoo, ettei tulisi mieleenkään irtisanoutua aiemmista kirjoituksista, herää kysymys, mikä on hallituksen linja vihapuheisiin ja rasismiin.

Lindtman kritisoi myös Orpon hiljaisuutta asian suhteen.

– Perustuslain mukaan ministerit nimitetään pääministerin esittelystä. Pääministeri ei voi jatkaa hiljaisuutta hallituksensa uskottavuuden kannalta näin keskeisessä asiassa.

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Petteri Orpolta ei ole vielä tiistaiaamuun mennessä kuultu kannanottoa Purran ympärillä kiihtyneeseen keskusteluun.

Purra kommentoi aiempia maahanmuuttoon liittyviä kirjoituksiaan Twitterissä maanantaina.

– Olin joskus hyvin turhautunut ja toivoton tietyistä Suomessa nähtävistä maahanmuuton lieveilmiöistä, esimerkiksi naisiin kohdistuvasta häirinnästä ja seksuaalirikoksista ja islamin epätasa-arvoisista käytännöistä. Kuten moni muukin on. Silloin saattaa sanoa tai kirjoittaa vihaisesti ja typerästi, Purra twiittasi

Jos twiitti ei näy, voit lukea sen tästä

Purran kirjoituksiksi epäillyistä teksteistä uutisoi alkujaan Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat