Antti Pennanen kiehui – SM-liigassa kohauttava maalituomio: Siim Liivik kuuli vihellyksen

Ilves protestoi HPK:n maalia, Siim Liivik raportoi syyn – osuma lopulta hyväksytään 5:07
Katso: HPK:n 2–2-tasoitus raivostutti Ilves-päävalmentaja Antti Pennasen – tuomariston vihellys kuului.

Jääkiekon SM-liigan torstai-illan ainoa ottelu sai dramaattisen käänteen: HPK:n 2–2-tasoitus Ilvestä vastaan hyväksyttiin, vaikka vihellys kuului samalla.

Artturi Toivola survoi hämeenlinnalaisen kotijoukkueen 2–2-tasoituksen kolmannessa erässä ylivoimalla.

Ilves protestoi, ja tilannetta lähdettiin tarkastelemaan videoilta.

Kaukalon laidalla ottelua seurannut MTV Urheilun asiantuntija Siim Liivik antoi tarkempaa tietoa: Ilves-leirin mukaan erotuomari olisi viheltänyt pilliin ennen kuin kiekko oli maalissa.

Osuma päädyttiin tarkistuksen jälkeen hyväksymään. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen ei tätä sulattanut, vaan raivosi tuomaristolle tulistuneena.

Katso kiivastuttanut hetki ylälaidan videolta.

Tilanne käytiin ottelun jälkeen läpi MTV:n studiossa, jossa perusteltiin osuman hyväksymistä täksi kaudeksi vihellysten osalta voimaan tulleella sääntömuutoksella. Tarkemmin pääset kuulemaan tästä alla olevalta videolta.

MTV:n studio käy läpi HPK:n kohutasoituksen – vihellys-sääntömuutos tehty täksi kaudeksi 2:02
MTV:n studio käy läpi HPK:n 2–2-tasoituksen – vihellys-sääntömuutos tehty täksi kaudeksi.

Otteluun toi draamaa vielä varsinaisen peliajan viimeinen minuutti. Joona Ikonen runttasi tamperelaisvieraille voittomaalin ylivoimalla (video alla) HPK-maalivahti Juho Markkasen kokiessa tilanteessa kovia (video alla). Loppulukemiksi 2–3.

Ilves tekee 2-3 maalin ylivoimalla 2:32
Tämä viimeisen minuutin ylivoimamaali ratkaisi voiton Ilvekselle – HPK-maalivahti Juho Markkanen koki kovia.

Voitto oli sarjakärjessä olevalle Ilvekselle jo seitsemäs putkeen. Tänään kärsimäänsä tappiota ennen kaksi ottelua perätysten voittanut HPK on 13:ntena.

Juttua päivitetty MTV:n studion huomiolla ottelun jälkeen kello 21.32.