- strutsin file - shampanjaa - tummaa suklaata
Helena Puolakan ja Anu Saagim-Ratian menu:
Strutsia suklaakastikkeella & valkosipuliconfit
strutsia tilkka konjakkia tilkka kermaa tummaa suklaata suolaa pippuria
Paista strutsi ja jätä puoliraa'aksi. Nosta liha lepäämään ja kaada rasva paistinpannusta. Glaseeraa pannu konjakilla. Lisää tilkka kermaa ja lopuksi tumma suklaa sulatettuna. Tarkista mausteet, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Valkosipuliconfit
valkosipuli oliiviöljyä suolaa pippuria
Halkaise tuore valkosipuli poikittain kahtia, kuumenna pannussa ankanrasvaa tai oliiviöljyä. Kypsänä puristettaessa kynnet tulevat ulos. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sitruunaconfit
sitruuna sokeria Cointreau-likööriä
Kuori sitruuna terävällä veitsellä. Poista kuoresta valkoinen osa ja siivuta kuori. Ryöppää kaksi kertaa sokeriliemessä. Leikkaa sitruunan fileet ulos. Valmista sitruunan mehusta, sokerista, likööristä ja vedestä maukas liemi, jonka kaadat kuumana lohkojen ja kuorisiivujen päälle. Anna jäähtyä. Yhden sitruunan mehu liemeen riittää.