Anulla on yli 130:n Salkkarit-tähden nimikirjoitus – tältä harvinainen kokoelma näyttää

Anulla on yli 130:n Salkkarit-tähden nimikirjoitus 2:47
Katso videolta, miltä Anun nimikirjoituskokoelma näyttää!

Anu Nöjd on kerännyt Salkkarit-tähtien nimikirjoituksia aina 12-vuotiaasta saakka. Hän esitteli nimikirjoituskansionsa MTV Uutisille.

Anu Nöjd on seurannut Salatut elämät -sarjaa aina sen ensimmäisestä, vuonna 1999 esitetystä jaksosta lähtien, ja häneltä löytyy yli 130:n Salkkarit-tähden nimikirjoitus. Nimikirjoituksia on kerääntynyt sivukaupalla pinkkikantiseen kansioon, jonka Anu esitteli MTV Uutisille.

Nimikirjoitusten kerääminen alkoi kirjeestä, jonka Anu lähetti Salkkareissa Elina Taalasmaata vuosina 1999–2008 esittäneelle Sanna Liukselle vuonna 2005, ollessaan 12-vuotias. 

– Häneltä tuli vastaus, ja siitä jäi innostus päälle, että kokeillaan kuinka paljon nimikirjoituksia saa kertymään, Anu kertoo MTV:lle.

Samainen innostus nimikirjoituskokoelman kasvattamiseen roihuaa Anun sisällä edelleen. Hän on kerännyt Salkkarit-tähtien nimikirjoituksia pääosin kirjeitse ja sähköpostitse, mutta muutamia nimikirjoituksia on tarttunut matkaan myös näyttelijöitä kasvokkain tavatessa.

Anu tapasi Salkkarit-tähtiä ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun ensimmäinen Salatut elämät -elokuva Nightmare – painajainen merellä saapui valkokankaille. Anu kävi tuolloin katsomassa kyseisen elokuvan Salkkareiden fanikiertueella, ja samalla reissulla hän tapasi Peppiä Salkkareissa ja Salkkari-elokuvassa esittäneen Sara Parikan sekä Sergeitä esittäneen Tero Tiittasen.

Sittemmin Anu on tavannut sarjan näyttelijöitä muun muassa vuoden 2019 Salkkarit-risteilyllä sekä Salkkareiden 25-vuotisjuhlissa Finnkino Tennispalatsilla tammikuussa 2024. Tennispalatsilta Anun mieleen jäi erityisesti kohtaaminen Seppoa esittäneen Jarmo Kosken kanssa.

– Se oli yllätys, jota en ollut osannut odottaa, Anu sanoo.

Keväällä 2024 Anu pääsi käymään Salkkarit-studiolla, jossa hänen nimikirjoituskokoelmansa kasvoi jälleen muutamalla uudella.

– Kohtaamiset (Salkkarit-tähtien kanssa) ovat aina lämpimiä. Jokaisella kerralla kohtaa vanhojen lisäksi myös aina uusia näyttelijöitä.

Anu uskoo, että hänen nimikirjoituskokoelmansa harvinaisimpia aarteita ovat sarjan alkuperäisten tähtien, kuten Miiaa esittäneen Venla Saartamon ja Sakua esittäneen Jasper Pääkkösen nimikirjoitukset. Pääkkösen nimikirjoitus löysi tiensä Anun kokoelmaan vuonna 2012.

– Tänä päivänä voi olla lähes mahdotonta saada niitä, hän sanoo.

Anu fanittaa Salkkareita erityisesti juonenkäänteiden ja näyttelijöiden vuoksi. Hän nimeää suosikkijuonikuviokseen ravintola Kentaurin räjähdyksen vuonna 2009. Kyseinen juonikuvio jäi Anun mieleen sen ainutlaatuisuuden sekä toteutuksen vuoksi.  

– Aina sarja yllättää. Pihlajakadun vuosiin mahtuu paljon tarinoita ja henkilöhahmoja, joiden ansiosta sarja kiinnostaa. Ja se, että sarjaan aika-ajoin palaa jo poistuneita sekoittamaan juonikuvioita, hän sanoo. 

Anun suosikkihahmo on tällä hetkellä Aki Nikkinen.

– Se on vuosien varrella vaihtunut, mutta kyllä se Aki tällä hetkellä on. 

Lopuksi Anu haluaa vielä lähettää kiitoksensa jokaiselle Salkkarit-tähdelle, joka on vuosien varrella antanut hänelle nimikirjoituksensa.

Miten sinun Salkkarit-fanituksesi näkyy? Löytyykö iholtasi kenties sarjaan liittyvä tatuointi tai seinältäsi komea julistekokoelma? Kerro meille sähköpostitse osoitteeseen alexia.tanav@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat