Parvekkeelta tippuminen ja Pihlajakadun fightclub – Mikko Parikka paljastaa Salkkarit-uransa mieleenpainuvimmat kohtaukset

Mikko Parikan Salkkarit-hahmolle Jirille on sattunut vuosien varrella yhtä sun toista. Parikka muisteli taannoin MTV Uutisille kohtauksia, joiden tekeminen on jäänyt erityisellä tavalla hänen mieleensä.

Salattujen elämien kevätkausi päättyi yllätykseen, kun näyttelijä Mikko Parikan esittämä Jiri palasi Tallinnasta takaisin Pihlajakadulle neljän vuoden tauon jälkeen. Jiri poistui Salkkareista vuonna 2020 esitetyissä jaksoissa sen jälkeen, kun häät Tiia Elgin esittämän Evan kanssa vesittyivät aivan viime metreillä.

Parikan esittämä Jiri nähtiin Salkkareissa ensimmäisen kerran vuonna 2010, ja hahmon tarinaan on sen jälkeen mahtunut monenkirjavia käänteitä. Parikka muisteli taannoin MTV Uutisille Jirin edesottamuksia sekä kohtauksia, joiden tekeminen on jäänyt erityisellä tavalla hänen mieleensä.

Hän mainitsi yhtenä esimerkkinä vuonna 2011 nähdyn Salkkarit-kohtauksen, jossa Tero Tiittasen esittämä Sergei hakkasi Jirin lapiolla.

– Sitä oli tosi kivaa tehdä. Teron kanssa oikein mehustelimme, kun saimme tekoverta. Se oli siistiä, hän muisteli.

Näyttelijän mieleen on painunut myös vuonna 2010 nähty kohtaus, jossa Jiri putosi parvekkeelta kesken Pihlajakadun asukkaiden juhlien. Kyseessä oli Parikan mukaan ensimmäinen ja ainakin toistaiseksi myös ainoa kerta, kun hänellä on ollut stunt-näyttelijä.

– Sitä kohtausta tehtiin kolme päivää. Se oli ison maailman meininkiä! Stunt-näyttelijä teki tosi hienoa työtä. Hänelle laitettiin päälle Jirin vaatteet sekä peruukki. Katsoimme alhaalta, kun hän tuli sieltä korkealta voltilla pahvilaatikoiden päälle, Parikka kertasi.

Parikka muisteli huvittuneena myös takavuosien juonikuviota, jossa Jiri, Lasse, Joonatan ja Sergei perustivat vapaaotteluringin, joka kokoontui kellarissa.

– Sitä oli kiva tehdä. Kävimme silloin muutamien viikkojen ajan ihan vapaaottelutreeneissä, jotta tietäisimme mitä tehdä, hän kertoi.

Vaikka tappelukohtauksiin tehtiin tarkat koreografiat, ei haavereilta onnistuttu täysin välttymään. Parikan mukaan hänen peukalonsa meni sijoiltaan ja akillesjänne repesi tappelukohtauksen tiimellyksessä.

– Ja Timon(Jurkan) kanssa pari kertaa painiessa minulla on tullut verta nenästä, kun olen lyönyt naamani vahingossa, hän sanoi.

Parikka kykenee kertomansa mukaan nukahtamaan helposti paikkaan kuin paikkaan. Näyttelijä paljastaa hyvien unenlahjojensa aiheuttaneen huvitusta aina silloin, kun hän on ollut kuvaamassa kohtauksia, joissa Jiri on syystä tai toisesta ollut sairaalahoidossa.

– Minut piti aina herättää kohtaukseen, kun aloimme kuvaamaan. Makasin sairaalasängyssä ja minussa oli kiinni piuhoja, niin en tietysti voinut lähteä liikkeelle, ja ottojen välissä nukahdin. Minut piti herättää, etten ala kuorsaamaan kuvausten aikana, hän kertoi.

Salatut elämät ma-pe MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo+ -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat