Applen viime vuonna julkaisema neljännen sukupolven Apple TV saa uuden tvOS-käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä paljon uusia ominaisuuksia. Monet muutokset tapahtuvat pinnan alla, mutta sovelluskehittäjät pääsevät samalla entistä paremmin hyödyntämään laitteen potentiaalia.
Yksi käyttäjien kannalta mainio uudistus on Applen oma Kaukosäädin-sovellus, joka päivittyy perusteellisesti. Kaukosäädin on iOS-laitteille tarkoitettu sovellus, jolla iPhonea tai muuta iOS-laitetta voi käyttää Apple TV:n kaukosäätimen tavoin. Aiemmin kohtuullisen yksinkertainen sovellus päivittyy nyt vastaamaan neljännen sukupolven Apple TV:n kaukosäädintä niin, että sitä voi käyttää myös esimerkiksi peliohjaimena ja hyödyntää sen asento- ja kiihtyvyystunnistimia peleissä, joissa ohjaaminen tapahtuu kaukosäädintä liikuttamalla.
Uudistunut kaukosäädinsovellus helpottaa tekstin, kuten käyttäjätunnusten ja salasanojen syöttämistä iPhonen tai iPadin näytölle ilmestyvän näppäimistön avulla. Tähän on tulossa muitakin apuja, eli aina, kun näppäimistö avautuu Apple TV:n ruudulle, tarjotaan sitä avattavaksi myös lähellä sijaitsevan, samaa Apple ID -tunnusta käyttävän laitteen näytölle. Näin tekstiä voi syöttää nopeammin kuin Apple TV:n omalla kaukosäätimellä näpyttelemällä.
Mahdollisesti näkyvin tvOS:n uudistus käyttäjille on uusi ”dark mode” -teema, eli mahdollisuus muuttaa normaalisti kirkkaan valkoinen kotivalikon ulkoasu tumman harmaaksi.
Mukava lisä on mahdollisuus ladata useille alustoille saatavia, niin sanottuja universaaleja sovelluksia automaattisesti myös tvOS:lle. Esimerkkinä tilaisuudessa näytettiin baseball-sarja MLB:n sovellus, joka on saatavilla niin iPhonelle kuin Apple TV:llekin. Kun käyttäjä lataa sovelluksen puhelimeensa, se voidaan automaattisesti ladata samalla myös Apple TV:lle.
Muita uudistuksia ovat muun muassa ”single sign-on”, etupäässä amerikkalaiskäyttäjiä helpottava mahdollisuus kirjautua useampiin samoja tunnuksia käyttäviin maksu-TV-palveluihin yhdellä näpyttelyllä, sekä mahdollisuus käyttää Apple TV:tä HomeKit-yhteensopivien kodin älylaitteiden ohjaamiseen.
Sovelluskehittäjille merkittäviä uusia rajapintoja ja työkaluja ovat esimerkiksi HomeKit kodin laitteiden ohjaamiseen, PhotoKit, joka mahdollistaa sovelluksille pääsyn iCloudiin tallennettuihin kuviin sekä ReplayKit, jonka turvin sovellukset voivat tallentaa ja lähettää suoratoistoa ja leikkeitä, esimerkiksi videoita pelisessioista.