Archie Cruz kertoo podcastissa päihteidenkäytöstään – ottaa vastuun Santa Cruz -yhtyeensä hajoamisesta

Archie Cruz kertoo Aki Linnanahteen podcastissa ottavansa vastuun Santa Cruz -yhtyeensä hajoamisesta vuonna 2018.

Artisti Archie Cruz, oikealta nimeltään Arttu Kuosmanen, vierailee toimittaja Aki Linnanahteen Aki Linnanahde Talk Show -podcastin uusimmassa jaksossa. Jaksossa sukelletaan Cruzin elämän valo -ja varjopuoliin, ja yhdeksi keskustelunaiheeksi nousee hänen päihteidenkäyttönsä.

Cruz on kertonut julkisuudessa avoimesti päihteidenkäytöstään. Hän kertoi alkuvuonna MTV Uutisille, että oli hiljattain hakeutunut katkaisuhoitoon Los Angelesissa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. 

Cruzin Santa Cruz -yhtye joutui valtaviin vaikeuksiin vuonna 2018, kun bändi hajosi kesken Yhdysvaltojen kiertueen. Tuolloin Cruz ilmoitti Instagram-tilillään, että yhtyeen muut jäsenet potkaisivat hänet ulos kiertuebussista ja ilmoittivat jättävänsä yhtyeen. 

Cruz toteaa Linnanahteen podcastissa, että hänen on otettava vastuu siitä, että Santa Cruz hajosi vuonna 2018.

– Kyllä siitä varmaan pitää ottaa vastuu nyt. Yritin pitkään sysätä sitä muualle, kaikkiin muihin ja kaikkiin mahdollisiin tekijöihin ja seikkoihin, mutta kyllä se varmaan on minun vikani. Parempi ottaa vastuu kuin väistellä sitä, hän tuumaa.

Cruz sanoo, että hänen sekoilunsa päihteiden kanssa vaikutti yhtyeen jäsenten riitautumiseen. Hän kertoo Linnanahteelle käyttäneensä tuolloin "bilehuumeita", mutta nimeää viinan olleen tuohon aikaan hänelle "ykkösjuttu". 

Cruz sanoo, ettei ollut mukana huumemaailmassa tai ostanut itse huumeita, vaan hänelle kertomansa mukaan tarjottiin aineita hänen ollessaan humalassa. Hän sanoo, ettei välttämättä edes tiennyt itse, mitä otti. 

Cruz veikkaa, että Yhdysvalloissa Adderall-lääke oli se, mikä "sekoitti hänen päänsä huolella". Adderall on psykostimulantti, jota käytetään ADHDn ja narkolepsian hoitoon. Cruz kertoo, että hänellä on diagnosoitu ADHD, mutta hän ei kertomansa mukaan lääkitse sitä aktiivisesti, vaan käytti Yhdysvalloissa ollessaan Adderallia puhtaasti päihtymistarkoituksessa.

– Se Adderall-keissi oli sillä tietyllä kiertueella. En tiedä, tuliko minulle ihan oikeasti joku psykoosi siellä Jenkeissä, minkä takia homma hajosi käsiin. Minulla on itselläni aika heikot muistikuvat noilta ajoilta ja varsinkin yksittäisistä tapahtumista. Kun tuollaisia päihteitä käyttää, voi se viedä ihmisen psykoosiin, hän sanoo.

Cruzin mukaan hän on väkisinkin miettinyt jälkikäteen, millaista elämä olisi nyt, jos hän olisi ollut aikoinaan kunnolla, määrätietoinen ja keskittynyt työntekoon. 

– Mutta ehkä sen takia vielä jaksan yrittää tätä musahommaa ja puskea, että vanhat asiat eivät jää v*tuttamaan niin paljoa, hän tuumaa. 

Lue myös:

    Uusimmat