Arja Saijonmaa avoimena lapsettomuudesta tuoreessa elämäkerrassaan: "Kyllä minä kerron nyt oman tragediani"

Arja Saijonmaa julkaisi elämänkerran 6:22
Katso video! Arja Saijonmaa julkaisi elämäkerran, jossa kertoo avoimesti muun muassa lapsettomuudestaan

Ruotsissa asuva taiteilija Arja Saijonmaa vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa. Juhlakiertueelle lähtevä artisti julkaisi hiljattain elämäkerran.

Parhaillaan Ruotsissa Så mycket bättre -ohjelmaa tähdittävä Arja Saijonmaa kertoo, että ensi vuodesta tulee juhlavuosi, jota hän viettää konserttikiertueen merkeissä.

– En itse ole koskaan juhlinut itseäni taiteilijana, mutta nyt sen teen. Se tapahtuu Mikis Theodorakisin, yhteistyömme ja hänen musiikkinsa avulla.

Saijonmaa esiintyy konserteissa kreikkalaisen yhtyeen kanssa. Theodorakis menehtyi vuonna 2021.

Konsertteja nähdään Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa. Saijonmaa iloitsee, että pääsee aloittamaan konsertit remontista valmistuvalla Finlandia-talolla, jonka avajaisia vietetään tammikuussa.

– Finlandia-talo on aina ollut minun taloni. Olen aina rakastanut pitää konsertteja siellä. Olenpa ollut siellä myös Theodorakisin kanssa.

Musiikillisesti kiireisen syksyn lisäksi Saijonmaa julkaisi hiljattain elämäkertakirjan. Hän toteaa, että kyseessä oli iso ja haastava projekti.

– Olen tehnyt sitä kuin Iisakin kirkkoa. Kuusi vuotta ja aika intensiivisesti yöt ja päivät.

Kirjassaan Saijonmaa paljastaa muun muassa sairastaneensa kohdun syövän kymmeniä vuosia sitten. Sairauden takia hän ei ole voinut saada lapsia.

– Mietin heinäkuun loppuun saakka ja tuskastelin, että miten paljon annan itsestäni, koska tämä ei ole mikään juorukirja. Paljastan siinä hyvinkin paljon mutta ainoastaan itsestäni.

Saijonmaa kertoo lapsettomuuden vainonneen häntä, vaikka on itse päässyt asian yli jo kauan sitten.

– Ajattelin, että kyllä minä kerron nyt oman tragediani, jotta voisin auttaa muita nuoria naisia ja eri ikäisiä naisia kertomalla oman juttuni. 

Katso Saijonmaan haastattelut oheisilta videoilta!

Arja Saijonmaa tähdittää parhaillaan Ruotsin Vain Elämää -ohjelmaa 10:29

 

Lue myös:

    Uusimmat