Arkkitehtuurin Finlandia Tammelan stadionille

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto on tänä vuonna myönnetty Tampereen keskustassa sijaitsevalle Tammelan stadionille. Tampereen kaupungin rakennuttama jalkapallostadion otettiin käyttöön tänä vuonna.

Palkinnon saajan valitsi toimittaja Antti Kuronen. Kuronen vaikuttui siitä, että stadion on sovitettu suhteellisen pienelle tontille, keskelle Tampereen keskustan asuinkortteleita.

– Stadionia ei ole rakennettu monumentiksi, jota ulkopuolisten tulisi ihailla. Se on päinvastoin rakennettu salaiseksi jalkapallopyhätöksi, joka avautuu vasta kun astuu kadulta sisään, Kuronen kuvailee Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Kuronen pitää hyvänä myös sitä, ettei Tammelan stadionin korttelia ole pyhitetty pelkästään jalkapallolle, vaan siitä hyötyvät muutkin. Kortteli muodostuu jalkapallokentästä, katetusta katsomosta ja stadionin ympärille rakennetusta asuinkorttelista, jossa on myös liiketiloja.

Tammelan stadionin lisäksi palkinnosta kilpailivat Hyytiälän metsäasema Juupajoella, Lamminrahkan koulukeskus Kangasalla, opistorakennus Lastu Järvenpäässä ja Tapiolan kirkon peruskorjaus.

Palkinnon myöntää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA. Palkinto myönnetään kolmen viime vuoden aikana valmistuneen uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta.

Lue myös:

    Uusimmat