Armand Duplantisilta villi idea Suomi–Ruotsi-maaotteluun

Armand Duplantisilla juhlat edessä – "Olen todella iloinen" 1:12
Armand Duplantisilla oli juhlat edessä Brysselin kauden päätöskisan jälkeen.

Armand Duplantis ehdottaa uutta ajankohtaa Suomi-Ruotsi-maaottelulle.

Ruotsin seiväshyppytähti Armand Duplantis on hypännyt Ruotsi-ottelussa aikuisten sarjassa vain kaksi kertaa, vuosina 2019 ja 2023. Se on ymmärrettävää, sillä ruotsalaisen kilpailukausi on ollut joka vuosi pahasti kesken maaottelun aikaan. Tänäkin vuonna Ruotsi-ottelu oli osittain päällekkäin Rooman Timanttiliigan kisojen kanssa, ja sen jälkeen maailmanennätysmiehellä oli vielä edessä kaksi Timanttiliiga-kilpailua.

Toivon, että se onnistuu ensi vuonna, kun kisataan taas Tukholmassa. Olisi myös kiva päästä mukaan Helsinkiin, sillä stadion näyttää mahtavalta, mutta ajoitus on mahdollisimman huono, Duplantis sanoo.

Duplantis kehuu perinteikästä tapahtumaa, mutta jättää sen tulevaisuudessakin väliin suurella todennäköisyydellä, mikäli se on kalenterissa samassa paikassa.

– Se on keskellä viimeisiä kilpailuitani, mikä on sääli. Toivon, että sitä voitaisiin siirtää eteenpäin noin kaksi viikkoa. Sää olisi luultavasti surkea Suomessa ja Ruotsissa, mutta emme voi luottaa säähän muutenkaan, joten miksi ei, ME-mies heittää.

– Ajoitus on todella haastava, sillä kehoni on muutenkin äärimmäisen uupunut siinä vaiheessa kautta.

Ruotsi-ottelu on viime vuosina kokenut pientä inflaatioita arvostuksessa, sillä useat suomalaiset kärkiurheilijat ovat jääneet kisasta pois. Myös yleisön suunnalta oli tänä vuonna havaittavissa kiinnostuksen laantumista, kun Olympiastadionille ilmaantui Iltalehden mukaan noin 32 000-33 000 katsojaa. Vielä kaksi vuotta sitten yleisölukema oli 44 000.

Ruotsi-ottelun ajankohdasta on aikaisemminkin väläytelty muutosta. Ensi vuoden ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta se tuskin säilyy elo-syyskuun taitteessa, sillä ensi kesän Tokion MM-kisat kilpaillaan vasta 13.-21. syyskuuta.

Duplantis hyppäsi voimassa olevan maailmanennätyksen 626 elokuun lopussa Puolan Timanttiliigan kisassa. ME-suorituksen voi katsoa alla olevalta videolta.

Armand Duplantis täräyttää jälleen maailmanennätyksen 2:12

Lue myös:

    Uusimmat