Armenian ja Azerbaidzhanin välillä tykistötulta ja yöllisiä hyökkäysyrityksiä, useita sotilaita kuollut

aop twitter
/All Over Press
Julkaistu 16.07.2020 10:39

MTV UUTISET – STT

Armenia ja Azerbaidzhan ovat jatkaneet yhteenottoaan maiden välisen rajan pohjoisosissa, kansainväliset uutistoimistot kertovat.

Venäläisen Ria Novostin mukaan Armenian puolustusministeriöstä kerrotaan, että armenialaiset sotilaat huomasivat yöllä liikettä ja pysäyttivät "sabotaasiin tähdänneen tunkeutumisyrityksen" kiivaan taistelun jälkeen. Aygeparin ja Movsesin kyliin kerrotaan ammutun tykistötulta.

– Tulitus jatkuu parhaillaan. Armenian asevoimat neutraloivat Azerbaidzhanin armeijan provokaatioita, sanoi puolustusministeriön tiedotuspäällikkö Shusha Stepanyan.

Azerbaidzhanin puolustusministeriö taas kertoi Armenian sotilaiden yrittäneet hyökätä Tovuzin piirikunnan alueelle, ja useisiin kyliin ammuttiin muun muassa kranaatinheittimillä.

– Siviiliväestöä ei ole kuollut. Tällä hetkellä tässä suunnassa taistellaan, ja yksikkömme tarkkailevat tilannetta, puolustusministeriö sanoi tiedotteessaan uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Ria Novosti kertoo, että osapuolten mukaan taisteluissa on kuollut ainakin kaksi armenialaista sotilasta ja 11 azerisotilasta, mukaan lukien kenraali. Interfaxin mukaan armenialaisia kerrotaan kuolleen 4.

Vuoristo-Karabakhin alueella rauhallista

Heinäkuun 12. päivä alkaneet yhteenotot ovat tapahtuneet Tovuzin ja Tavushin raja-alueilla, jotka sijaitsevat satojen kilometrien päässä maiden välejä vuosikausia hiertäneestä Vuoristo-Karabakhin alueesta. Siellä levottomuuksia ei ole ollut viime päivinä.

Perinteisesti vihamieliset suhteet kahden maan välillä ovat viime aikoina kärjistyneet entisestään. Pelkona on, että maiden tavanomaiset rajakärhämät roihahtavat isommaksi yhteenotoksi.

Entiset neuvostotasavallat sotivat 1990-luvulla Azerbaidzhaniin kuuluvasta Vuoristo-Karabahista. Sodassa kuoli noin 30 000 ihmistä.

Sekä Yhdysvallat, EU että Venäjä ovat vedonneet tilanteen rauhoittamisen puolesta.

Tuoreimmat aiheesta

Konfliktit