Arsenal siipirikkoisena derbyn voittoon – "Jouduimme kärsimään"

Gabriel Magalhaes nousi Arsenalin sankariksi Pohjois-Lontoon paikallispelissä Tottenhamia vastaan.

Brasilialaispuolustaja Magalhaes pukkasi 64. minuutilla kulmapotkutilanteessa Arsenalin vierasjohtoon. Osuma jäi kamppailun ainoaksi, joten Tottenham hävisi kotikentällään 0–1.

Arsenal nousi voitollaan kymmeneen pisteeseen ja sarjataulukon kakkossijalle. Mikel Artetan valmentama lontoolaisryhmä on aloittanut kautensa jalkapallon Englannin Valioliigassa kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Sarjakärki Manchester City on voittanut kaikki neljä otteluaan.

Tottenham ja Arsenal tarjosivat vauhdikkaan avauspuoliajan, jossa molemmilla oli muutama kelpo tekopaikka. Toisella puoliajalla Arsenal puolusti hyvin ja teki voitto-osuman.

Suuri yllätys ei ollut, että maali tuli erikoistilanteesta, sillä Arsenal oli niissä jo viime kaudella hyvä ja Tottenham turhan usein ongelmissa. Myös sunnuntain takaiskussa Tottenhamin erikoistilannepuolustaminen oli heikkoa.

Tottenhamin alkukausi on ollut nihkeä, sillä joukkue on kerännyt neljästä ottelustaan neljä pistettä.

Arsenal pelasi siipirikkoisena, sillä kapteeni Martin Ödegaard oli sivussa loukkaantumisen ja Declan Rice pelikiellon takia. Arsenalille huolta aiheuttaa Bukayo Sakan loukkaantuminen ottelun lopussa.

– Tiedämme, mitä Pohjois-Lontoon derbyn voittaminen merkitsee seurallemme ja väellemme. Meillä oli pelissä hetkiä, jolloin jouduimme kärsimään, Arteta sanoi AFP:lle.

Newcastle tuli takaa ohi

Newcastle nousi Arsenalin tavoin kymmeneen sarjapisteeseen, kun se voitti sunnuntain iltapelissä vieraissa Wolverhamptonin 2–1.

Wolverhampton siirtyi avauspuoliajalla kotijohtoon Mario Leminan maalilla. Newcastle nousi toisella puoliajalla väkisin voittoon kahdella kaukolaukauksella.

Fabian Schärin laukoma pallo muutti 75. minuutilla suuntaa kotijoukkueen Craig Dawsonin päästä ja meni verkon perukoille. Viisi minuuttia myöhemmin Newcastlen kannattajat saivat lisää aihetta riemuun, kun Harvey Barnes tykitti pallon kaukaa yläkulmaan.

Wolverhamptonin alkukausi on ollut vaisu, sillä joukkueella on koossa yksi piste.