Erling Haaland tarjosi akrobatiaa – huikea maali

Jalkapallon Englannin Valioliigaa johtava Manchester City nappasi lauantaina 1–0-kotivoiton Southamptonista. Maalinteossa onnistui jälleen kerran Erling Haaland, jonka akrobaattinen viidennen peliminuutin osuma riitti kolmeen pisteeseen.

Osuma oli Haalandille jo liigakauden 11:s.

Sarjan tyvipäässä Wolverhampton nousi Matheus Cunhan lisäajan osumalla 2–2-vierastasapeliin Brightonia vastaan ja samalla pois jumbopaikalta. Sarjataulukon viimeiseksi valahti Southampton, jolla on koossa yksi piste.

Myös Brentfordin ja Ipswichin kohtaamisessa nähtiin maali lisäajalla. Asialla oli kotijoukkue Brentfordin Bryan Mbeumo, joka viimeisteli 4–3-loppunumerot kuudennella lisäaikaminuutilla.

Cityä kaksi pistettä perässä olevalla Liverpoolilla on mahdollisuus palata sunnuntaina liigan piikkipaikalle, kun se vierailee kärkipään pelissä Arsenalin kotikentällä.

Vahvaa kautta pelaavan Aston Villan kotijohto haihtui päätöshetkillä

Kotijoukkue Aston Villa näytti porskuttavan voittoon, mutta toisin kävi. Bournemouthin Evanilson nimittäin pukkasi 1–1-tasoituksen lisäajan kuudennella minuutilla.

Enempää osumia ei nähty, joten ottelu päättyi 1–1. Vaikka kotitasapeli on birminghamilaisryhmälle pettymys, Unai Emeryn valmentaman joukkueen kausi on ollut komea.

Aston Villa on kerännyt Valioliigassa 18 pistettä ja on kolmantena. Mestarien liigassa Emeryn miehistö on voittanut kaikki kolme peliään ja on liigavaiheen sarjataulukon kärjessä. Kaikki kilpailut mukaan lukien Aston Villa on pelannut 11 perättäistä ottelua ilman tappiota.

Bournemouthia vastaan Aston Villa hallitsi kenttätapahtumia, ja Ross Barkley laukoi pallon 76. minuutilla maaliin. Bournemouth viritteli loppukiriä, ja vierasjoukkueen pelaajat vaativat rangaistuspotkua käsivirheestä. Sitä ei herunut, mutta tasoitus tuli lopulta, kun Evanilson pukkasi pallon sivuvapaapotkun jälkeen verkkoon

Aston Villa on jäänyt sarjakärki Citystä viisi pistettä.