Aryna Sabalenka US Openin kuningatar! Supertähdet saivat todistaa upeaa näytöstä

Valkovenäläinen Aryna Sabalenka on voittanut tenniksen Yhdysvaltain avoimien loppuottelussa yhdysvaltalaisen Jessica Pegulan erin 7–5, 7–5.

Kyseessä on neutraalilla statuksella pelaavan Sabalenkan kolmas grand slam -voitto ja ensimmäinen Yhdysvaltain avointen voitto. Aiemmat voitot Sabalenka on napannut Australian avoimista.

Jännittävässä finaalissa maailmanlistan kakkoselle taipunut Pegula oli ensimmäistä kertaa grand slam -loppuottelussa. Pegula on sijoitettu maailmanlistalla kuudenneksi.

Pegula ei kuitenkaan taipunut helpolla, vaan taisteli itsensä 0–3-tappioasemasta toisen erän johtoon, ennen kuin Sabalenka rynnisti hänen ohitseen.

– Olen sanaton. Olin niin monta kertaa lähellä Yhdysvaltain avointen voittoa ja vihdoin sain sen, 26-vuotias Sabalenka sanoi ottelun jälkeen.

Viime vuonna hän ylsi kakkoseksi ja vuosina 2022 ja 2023 semifinaaleihin.

New Yorkissa pelattua finaalia oli seuraamassa 23 000 katsojaa. Katsomossa nähtiin muun muassa 100 metrin juoksun olympiakultaa Pariisissa voittanut Noah Lyles, NBA-tähti Stephen Curry sekä moninkertainen Formula 1 -sarjan maailmanmestari Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat